Mazda Premacy 2.0 , Peugeot 307 2.0 czy Fiat Grande Punto 1.4

17 Lip 2017, 07:32

Witam szanowne forum. Piszę z zapytaniem co kupic (jak w temacie). Na co dzień jeżdżę Passatem B5 1.6 z LPG. Myślę nad zmianą na coś nowszego. Kwota jaką dysponuje to 10-12 tys. Interesuje mnie auto pod gaz. Narazie jestem za Premacy, 307 i Grande Punto. Co Waszym zdaniem będzie lepsze? Pozdrawiam i czekam na wasze opinie a także sugestie co do innych samochodów.
hat28
Obserwowany

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Passat B5
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

17 Lip 2017, 08:42

Czy kwota 10-12 tys. uwzględnia już koszt instalacji gazowej?
W jaki sposób użytkujesz auto? Ile miejsca potrzebujesz? Zastanawiasz się między Grande Punto i Premacy, a to gabarytowo i funkcjonalnie dwa kompletnie inne samochody.
W tej cenie chyba ciężko będzie znaleźć zadbane Grande Punto.
kubajj
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 09 2011
Auto: Peugeot 206
Silnik: 1.1 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001

17 Lip 2017, 09:08

Ogólnie szukam auta z zainstalowaną już instalacją. Dziennie robię około 50 km do pracy w cyklu mieszanym. Wiem że te auta to dwa różne gabaryty. Bardziej przemawia za mną Premacy,bo lepiej mieć zapas przestrzeni. Teraz jeżdżę kombi i ogólnie wolę większe auta. A jeśli już Premacy to czy w tej kwocie będzie coś w miarę? I czy jest u nich taki problem z blachą jak w Mazda 6 przed liftem?
hat28
Obserwowany

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Passat B5
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nieoznakowane radiowozy BMW 330i xDrive
    Polska dołączyła do grona krajów, w których samochody marki BMW wspierają funkcjonariuszy Policji w realizowaniu ich wymagających obowiązków. Pierwsza pula 40 samochodów BMW 330i xDrive wyjechała ...