Mazda Premacy opinie i uwagi

01 Maj 2012, 20:39

Witam, szukam od dłuższego czasu samochodu na montaże (jetem monterem telewizji) musze dojechac tanio, zmiescic dużo sprzetu oraz musi byc to samochod który chociaz troche wyglada reprezentacyjnie (posiadanie 2 sztuk mija sie z celem) gdy wypadnie jakies wesele (glupio jechac na wesele styranym matizem) szukałem bardzo, naprawde bardzo dlugo i nic.... Ostatnio zgadałem sie z moim mechanikiem który od lat konserwuje moje samochody i chociaz ma kurewskie ceny ( wymiana oleju 50zł bez ceny oleju) to nigdy sie na nim nie zawiodłem... robiłem różne rzeczy zwieszenie, rozrząd ujklad kierowniczy no wszystko po prostu... po wyjechaniu od niego z warsztatu moglem jechac na 2 koniec swiata i mialem pewnosc ze bedzie ok.... ale wracajac do sprawy zaoferowal mi swoj samochod MAZDA PREMACY 2LITRY DIESEL 2000 ROK, klima elektryka full.... twierdzi ze spalanie rzedu 7l na 100 (realne?) i teraz moje pytanie... samochod mi sie nie podoba ogolnie ale wole zeby mi sie nie podobal a bym tani i nie awaryjny.... kupiony w austrii jako uszkodzony (wandale wyrozbijaly wszystkie szyby pozatym reszta nie ruszona lakier itp oryginal (pokazywal zdjecia) przejezdzl rok i z uwagi ze konczy sie oc i ma oferte kupna znow czegos po pieniadzach - sprzedaje...

teraz moje pytanie:
Czy warto kupic samochod od mechanika?
czy faktycznie spali 7l na 100 (ile moze max spalic np w korkach 1, luz 1luz i tak przez godzine nawet (uroki krakowa:P)
czy czesci sa drogie
i ile kosztuja naprawy...

Czekam na wasze opinie
RomualdPLN
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2009
Auto: OPEL ASTRA ll CABRIO BERTONE:)

25 Maj 2012, 21:45

7 l na 100 to realne ale nie w mieście. W mieście 9. Ja mam taką miazgę od kilku miesięcy powiem ci łykaj jak daje ci dobrą cenę. Trochę mulasta poniżej 2000 obrotów ale to na razie jej jedyny mankament jaki wynalazłem. Na trasie super wygodna i ekonomiczna. Tylko zwróć uwagę na rdzę przy nadkolach i u mnie była na wewnętrznej stronie klapy. Co do cen części to wcześniej miałem freelandera więc ceny mazdy wydają się tanie jak barszcz. Fajne autko i nie tak oktepane jak niemczury czy francuzy. :mrgreen:
Ja Szczupak, ja Szczupak! Do wszystkich, do wszystkich! Zaciągamy sieć! Można zaczynać!
Fabutek
Początkujący

Miejscowość: mazury

27 Sie 2012, 09:30

Witam, a ja się dorzucę do tematu....
Czy Mazda Premacy z 2002r. w dieslu 2.0 posiada filtr cząstek stałych?? Czy one wychodziły raczej jeszcze bez filtrów? Zastanawiam się nad zakupem takiego autka, ale raczej do jazdy miejskiej, a te filterki lubią się zapychać przy jeździe miejskiej, a koszt wymiany jest.... :roll: duży...
Konrad_P
Nowicjusz

Miejscowość: Piotrków Trybunalski