Rdzewienie - Mazda 3 w sedanie

08 Kwi 2012, 14:25

Chciałem zapytać użytkowników mazd ( przedewszystkim 3 w sedanie) o rdzewienie. Naczytałem się sporo że mazdy są najbardziej rdzewiejącymi samochodami. I nie wiem czy to prawda czy tylko mity. Proszę o pomoc : )
konrad742
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 07 2013
Auto: Seat Leon 1M
Silnik: 1.6 16v 105KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

27 Sie 2012, 12:53

Mój dobry kumpel jeździ Mazdą i szczerze ci powiem, że nie zauważyłem u niego żadnych oznak korozji, nawet najmniejszych. No ale fakt, on ma bzika na punkcie swojego wozu i dba jak o dziecko;D Zrobił też zabezpieczenie antykorozyjne podwozia, więc może dlatego żadna rdza mu nie wlazła??
franzz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2001

29 Sie 2012, 16:11

Ja kupiłem niedawno mazdę 3 (w hb) z 2004 roku to dopiero teraz pojawiła się malutkie oznaki korozji na tylnym błotniku, więc oddałem do wyczyszczenia itd. Podwozie auta jest czyściutkie, nie ma się do czego przyczepić, dlatego oddałem go do konserwacji póki jest dobrze ;)

Ogólnie japończyki są słabe pod kątem zabezpieczenia. Są mało awaryjne to na czymś innym muszą sobie odbić.
MarcinUser
Początkujący

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Podkarpacie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Honda Civic - I generacja
    Jednym z najdłużej produkowanych na świecie modeli samochodów osobowych jest aktualnie Honda Civic. Obecnie możemy już kupować auta zarówno z ósmej jak i dziewiątej generacji, warto jednak poznać historię ...