Mazda primacy porada

29 Cze 2014, 21:11

witam
mam pytanie che kupic mazde primacy znalazlem dwi ktore mi sie podobaja prosze o wasza opinie
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] nawet podal mi VIN jmzcp19f201130909 podobno dwa lata w polsce koles mowi ze kupil ja jakis starszy koles i niedlugo pozniej zmarl a ze w rodzinie nie mial kto nim jezdzic to odsprzedal jemu moze ktos zna ten komis i moze cos mi o nim powiedziec
drugi to
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
sebeka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 02 1980
Auto: mazda 3

30 Cze 2014, 09:20

1. 100KM to malo w takim aucie, ogloszenie juz chyba nieaktualne
2.Odpicowana na handel.

Proponuje szuka mocniejszej bo ta wcale palic malo tez nie bedzie a nie jedzie.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

30 Cze 2014, 16:45

szales nie bede to auto na rybki i do pracy przez miasto ma gaz koles mowil ze poli 9 gazu ale ja sie wogole nie znam wiec kazdy kit mi moze wcisnac dlatego prosze was o pomoc
sebeka
Nowicjusz

30 Cze 2014, 17:00

9-10 litrów LPG średnie spalanie jak najbardziej realne.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

30 Cze 2014, 18:04

Jak na rybki to slabo bo moze sie zakopac i bedzie problem z wyjazdem, nie mowie juz tylko o mocy ale przeswit tez slaby
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

30 Cze 2014, 18:18

No gazik byłby lepszy jakaś np Kia sportage.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

30 Cze 2014, 20:11

hahahaah że niby Premacy (bo tak prawidłowo nazywa się to auto) ma niski prześwit? Prześwit ma bardzo duży (jeżdzę na 15 calowych), jeździłem po wertepach, dziurach dużych i małych, nieraz po dość głębokim błocie i zero problemów. W mieście na krawężnikach nie ma żadnych problemów. Nigdy o nic nie zahaczyłem. Niejeden wieśwagen miał problem na wysokim krawężniku, moja Madzia-0.
1.8 do miasta spokojnie wystarczy, w trasie może niedomagać.
Przy zakupie sprawdź dokładnie ranty drzwi, nadkola z tyłu (zwłaszcza od środka), gruntownie prześwietl podłogę. Rdzą w komorze silnika się nie przejmuj (mocowanie akumulatora i filtra paliwa, mocowania reflektorów- to typowe miejsca narażone na rdzawy nalot, ale nie świadczy to o zalaniu albo powypadkowej przeszłości). Zawieszenie ma sztywną charakterystykę (świetnie się prowadzi w łukach, tylko na dziurach i nierównościach jest niewygodnie). Przód praktycznie nie do zajechania, z tyłu od czasu do czasu trzeba gumy powymieniać. Uwaga na hamulce- potrafią się zapiekać, usterka tania w naprawie jeśli kumaty mechanik. Z elektroniką nie ma żadnych problemów, jedyny minus tego pakownego autka to ruda. Jeśli możesz to polecam dopłacić do wersji poliftowej :ok:
Jeste też jeden wielki plus tego auta :) mianowicie na drodze za dużo ich nie spotkasz, i będziesz wyróżniał się z tłumu szarych wieśwagenów i skód :ok:

Zaraz po zakupie proponuję zabezpieczyć podłogę, profile zamknięte i nadkola od środka. Warto też zamienić materiałowe osłony na plastikowe. Jeśli masz jakieś pytania co do "Madzi" to pisz śmiało. Zapraszam także na mazdaspeed.pl :)
ArsenalFun
Początkujący

Auto: Mazda Premacy
Silnik: 2.0 DiTD
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

01 Lip 2014, 00:49

wielkie dzieki pytac napewno bede pojade go zobaczy bede chcial podjechac do jakiegos mechanika zeby go oblukal tylko nie wiem czy koles nie zna tam mechanikow i zawsze mowia o jego autach ze sa super ja niestety nie znam sie .A ktory to rocznik po lifcie
sebeka
Nowicjusz