hahahaah że niby Premacy (bo tak prawidłowo nazywa się to auto) ma niski prześwit? Prześwit ma bardzo duży (jeżdzę na 15 calowych), jeździłem po wertepach, dziurach dużych i małych, nieraz po dość głębokim błocie i zero problemów. W mieście na krawężnikach nie ma żadnych problemów. Nigdy o nic nie zahaczyłem. Niejeden wieśwagen miał problem na wysokim krawężniku, moja Madzia-0.
1.8 do miasta spokojnie wystarczy, w trasie może niedomagać.
Przy zakupie sprawdź dokładnie ranty drzwi, nadkola z tyłu (zwłaszcza od środka), gruntownie prześwietl podłogę. Rdzą w komorze silnika się nie przejmuj (mocowanie akumulatora i filtra paliwa, mocowania reflektorów- to typowe miejsca narażone na rdzawy nalot, ale nie świadczy to o zalaniu albo powypadkowej przeszłości). Zawieszenie ma sztywną charakterystykę (świetnie się prowadzi w łukach, tylko na dziurach i nierównościach jest niewygodnie). Przód praktycznie nie do zajechania, z tyłu od czasu do czasu trzeba gumy powymieniać. Uwaga na hamulce- potrafią się zapiekać, usterka tania w naprawie jeśli kumaty mechanik. Z elektroniką nie ma żadnych problemów, jedyny minus tego pakownego autka to ruda. Jeśli możesz to polecam dopłacić do wersji poliftowej
Jeste też jeden wielki plus tego auta
![Uśmiechnięty :)]()
mianowicie na drodze za dużo ich nie spotkasz, i będziesz wyróżniał się z tłumu szarych wieśwagenów i skód
Zaraz po zakupie proponuję zabezpieczyć podłogę, profile zamknięte i nadkola od środka. Warto też zamienić materiałowe osłony na plastikowe. Jeśli masz jakieś pytania co do "Madzi" to pisz śmiało. Zapraszam także na mazdaspeed.pl
![Uśmiechnięty :)]()