hahahaah że niby Premacy (bo tak prawidłowo nazywa się to auto) ma niski prześwit? Prześwit ma bardzo duży (jeżdzę na 15 calowych), jeździłem po wertepach, dziurach dużych i małych, nieraz po dość głębokim błocie i zero problemów. W mieście na krawężnikach nie ma żadnych problemów. Nigdy o nic nie zahaczyłem. Niejeden wieśwagen miał problem na wysokim krawężniku, moja Madzia-0.
1.8 do miasta spokojnie wystarczy, w trasie może niedomagać.
Przy zakupie sprawdź dokładnie ranty drzwi, nadkola z tyłu (zwłaszcza od środka), gruntownie prześwietl podłogę. Rdzą w komorze silnika się nie przejmuj (mocowanie akumulatora i filtra paliwa, mocowania reflektorów- to typowe miejsca narażone na rdzawy nalot, ale nie świadczy to o zalaniu albo powypadkowej przeszłości). Zawieszenie ma sztywną charakterystykę (świetnie się prowadzi w łukach, tylko na dziurach i nierównościach jest niewygodnie). Przód praktycznie nie do zajechania, z tyłu od czasu do czasu trzeba gumy powymieniać. Uwaga na hamulce- potrafią się zapiekać, usterka tania w naprawie jeśli kumaty mechanik. Z elektroniką nie ma żadnych problemów, jedyny minus tego pakownego autka to ruda. Jeśli możesz to polecam dopłacić do wersji poliftowej
Jeste też jeden wielki plus tego auta
mianowicie na drodze za dużo ich nie spotkasz, i będziesz wyróżniał się z tłumu szarych wieśwagenów i skód
Zaraz po zakupie proponuję zabezpieczyć podłogę, profile zamknięte i nadkola od środka. Warto też zamienić materiałowe osłony na plastikowe. Jeśli masz jakieś pytania co do "Madzi" to pisz śmiało. Zapraszam także na mazdaspeed.pl