Dodatkowo byłbym wdzięczny gdyby ktoś przybliżył mi spalanie, jeśli chodzi o spokojniejszą jazdę(2000-3000 obr.) Wiem, że jeśli ktoś ma "cięzką noge" spalanie wynosi ponad 20 l/100 km

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Szczęśliwego Nowego Roku i Wesołych Świąt życzą kominiarze .. i załoga FSpinio124 napisał(a):Przymierzam się do zakupu swojego wymarzonego samochodu, jakim jest mazda rx-8 w silniku 1,3 (231 KM).
Silnik Feliksa Wankla chłopczepinio124 napisał(a):co jest ich słabym punktem.
pinio124 napisał(a):Widac, że forumowicze nie potrafią czytac ze zrozumieniem. Napisałem "szanowni koledzy", że PROSZĘ O WYPOWIEDZI POSIADACZY RX-8, a nie osób, którzy chcą wpisać jakiś żenujący tekst. Jerzy- chyba naprawdę nie myslisz, skoro uważasz, że w mieście mozna zapieprzać cały czas na 8000 obr.![]()
PS: Wkładanie gazu w samochód pozostawię Tobie, Jerzy.
pinio124 napisał(a):Dodatkowo byłbym wdzięczny gdyby ktoś przybliżył mi spalanie, jeśli chodzi o spokojniejszą jazdę(2000-3000 obr.) Wiem, że jeśli ktoś ma "cięzką noge" spalanie wynosi ponad 20 l/100 km
Baza z danymi technicznymi samochodów marki MAZDA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne MAZDA