Mazda Premacy - CO MYSLICIE ?

01 Lis 2010, 08:59

Witam szukam takiej mazdy [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] jest to silnik diesla i ma 101 koni - daje rade ?? Co myslicie o tych mazdach Premacy ?? Sa one dobre ??
e220 okular
Początkujący

Miejscowość: Tarnowskie Góry

02 Lis 2010, 11:27

Nie ma co liczyć na sportowe osiągi, ale pojedzie. Jeździłem kiedys berlingo 1.9 diesel 75 koni i też "jakoś" sobie radził :wink:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

02 Lis 2010, 17:55

Ja nie polecam jest z nimi sporo problemy dostęp do części oprócz eksploatacyjnych prawie zerowy.Za głupią częścią trzeba dobre parę dni gonić. Kilka razy właścicieli tego modelu przeholowywaliśmy z autostrady.
betra
Początkujący

02 Lis 2010, 18:10

Jakie dokładnie problemy wystapiły ???
Tak przy okazji, na autostradzie NIE WOLNO holować.
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

02 Lis 2010, 18:27

Mamy pomoc drogową. Jakieś miesiąc temu robiliśmy klientowi pompę Vacum .Teraz posypały się czujniki ABS(próbujemy zdobyć podróbki lub używki bo w ASO strasznie drogie )standardem są zapiekające się cylinderki w tylnik bębnach .Jak stawał na autostradzie to zwykle z powodu ogłupienia komputera choć mięliśmy przypadki ,że nie wiadomo skąd wywalał cal olej. Z mniejszych awarii które naprawialiśmy to : awarie wycieraczek, bardzo często robimy łączniki stabilizatorów w przednim i tylnym zawieszeniu, oraz gumowe tuleje przytrzymujące drążek stabilizatora. Warto dodać ,że zawieszenie leci jak siano w tych samochodach. autko lubi ruda ale to większość i chyba to na razie tyle.
betra
Początkujący

02 Lis 2010, 19:17

Czy mi się wydaje czy wszystkie te usterki dotyczą tylko jednego auta/klienta ? Jak mowisz o awari silnika to podaj dokładnie o jaki motor chodzi.
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

02 Lis 2010, 20:27

Trzy sztuki wszystkie z jednym silnikiem 2,0 DITD
betra
Początkujący