Mazda rx8 swap

23 Lip 2016, 11:36

Szukam jakiegoś fajnego autka. Moim marzeniem jest mazda rx8, ale podobno silniki w tym aucie nie są jakoś specjalnie wytrzymałe. Zastanawiałem się czy by nie kupić mazdy bez silnika i zrobić swap. Jestem dość zielony w tym temacie. Szukam jakiegoś dość dynamicznego silnika +-200km. Co byście polecili? I jaki byłby mniej więcej koszt czegoś takiego?
Enum
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 01 1994
Auto: Nie mam

24 Lip 2016, 08:56

Myślę, że taniej wyjdzie zrobić remont silnika Wankla, niż bawić się w swapy na inny. Awaryjność tych silników to w dużej mierze mity, nie trzeba się go bać, wystarczy serwis w miejscu gdzie się znają na tych silnikach i nie powinno być większych problemów
Kamil21
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 05 2014
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi A6C5
Silnik: 2,4 V6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1997

25 Lip 2016, 22:59

Tak czy siak na remont trzeba liczyć lekko te 10k-15k
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autobusy piętrowe
    Dwa pokłady w autobusie oznaczają większą pojemność pasażerską, co przekłada się na większy zysk przewoźnika. Autobusy piętrowe mogą swobodnie manewrować w ciasnych uliczkach miast, gdzie wjazd zabierającym niewiele więcej ...
    Ponad 800-konnym autem - drift na szutrze
    W minioną sobotę w Warszawie i okolicach odbyła się już 57. edycja słynnego Rajdu Barbórka. Wśród najnowszych rajdowych konstrukcji oraz klasyków znalazło się auto, jakiego na odcinkach specjalnych jeszcze ...