Mazda Xedos 6 2.0 V6 muli

03 Lip 2009, 04:41

witam wszystkich , mój problem polega na tym ze auto dusi się i muli ale tylko do pewnego momentu , gdy przekroczy granice obrotów ponad 4 tys to dopiero zaczyna normalnie przyspieszać a do tego momentu to wygląda tak jak by ktoś trzymał mnie za tylni zderzak , i im więcej wciskam gaz tym bardziej nie chce jechać , dodam jeszcze ze obroty świrują raz jest 500 a raz 1000 obrotów i jeszcze jedno podczas wolnej jazdy w korku strasznie szarpie podczas dodawania gazu trzeba strasznie wolno wciskać operować gazem , mam nadzieje ze jest tu ktoś kto mi pomorze , pozdrawiam
tomson33
Nowicjusz

Miejscowość: wielkopolska
  • 03 Lip 2009, 08:32

tomson33 napisał(a):witam wszystkich , mój problem polega na tym ze auto dusi się i muli ale tylko do pewnego momentu , gdy przekroczy granice obrotów ponad 4 tys to dopiero zaczyna normalnie przyspieszać a do tego momentu to wygląda tak jak by ktoś trzymał mnie za tylni zderzak , i im więcej wciskam gaz tym bardziej nie chce jechać , dodam jeszcze ze obroty świrują raz jest 500 a raz 1000 obrotów i jeszcze jedno podczas wolnej jazdy w korku strasznie szarpie podczas dodawania gazu trzeba strasznie wolno wciskać operować gazem , mam nadzieje ze jest tu ktoś kto mi pomorze , pozdrawiam

zacznij od sprawdzenia przewodów WN i świec - w ciemnym miejscu odpal samochód i zobacz czy kabelki nie świecą, wykręć świece i zobaczy do dopalają, możesz też podjechać do mechanika - niech sprawdzi pompę paliwa, ale rozpocznij od przewodów WN i świec.
    Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
    adam-and1
    Aktywny

Miejscowość: Katowice
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: szukam igły ;-)
    Paliwo: Benzyna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Systemy zautomatyzowanej jazdy - bezpieczeństwo na drogach
      Kiedy myślimy o samochodach przyszłości, w pierwszej kolejności przychodzą nam na myśl koncepty o śmiałych liniach czy napędzie wodorowym. Tak naprawdę jednak najbliższą, ważną zmianą w motoryzacji będzie masowe pojawienie ...