Mazda Xedos 6 2.0 V6 muli

03 Lip 2009, 04:41

witam wszystkich , mój problem polega na tym ze auto dusi się i muli ale tylko do pewnego momentu , gdy przekroczy granice obrotów ponad 4 tys to dopiero zaczyna normalnie przyspieszać a do tego momentu to wygląda tak jak by ktoś trzymał mnie za tylni zderzak , i im więcej wciskam gaz tym bardziej nie chce jechać , dodam jeszcze ze obroty świrują raz jest 500 a raz 1000 obrotów i jeszcze jedno podczas wolnej jazdy w korku strasznie szarpie podczas dodawania gazu trzeba strasznie wolno wciskać operować gazem , mam nadzieje ze jest tu ktoś kto mi pomorze , pozdrawiam
tomson33
Nowicjusz

Miejscowość: wielkopolska
  • 03 Lip 2009, 08:32

tomson33 napisał(a):witam wszystkich , mój problem polega na tym ze auto dusi się i muli ale tylko do pewnego momentu , gdy przekroczy granice obrotów ponad 4 tys to dopiero zaczyna normalnie przyspieszać a do tego momentu to wygląda tak jak by ktoś trzymał mnie za tylni zderzak , i im więcej wciskam gaz tym bardziej nie chce jechać , dodam jeszcze ze obroty świrują raz jest 500 a raz 1000 obrotów i jeszcze jedno podczas wolnej jazdy w korku strasznie szarpie podczas dodawania gazu trzeba strasznie wolno wciskać operować gazem , mam nadzieje ze jest tu ktoś kto mi pomorze , pozdrawiam

zacznij od sprawdzenia przewodów WN i świec - w ciemnym miejscu odpal samochód i zobacz czy kabelki nie świecą, wykręć świece i zobaczy do dopalają, możesz też podjechać do mechanika - niech sprawdzi pompę paliwa, ale rozpocznij od przewodów WN i świec.
    Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
    adam-and1
    Aktywny

Miejscowość: Katowice
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: szukam igły ;-)
    Paliwo: Benzyna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Dwie lewe ręce - obsługa własnego auta
      Mogłoby się wydawać, że włączenie świateł przeciwmgłowych, wymiana koła na zapasowe czy znajomość sygnalizacji świateł ostrzegawczych na desce rozdzielczej to podstawowe umiejętności, jakie powinien posiadać kierowca. Tymczasem ...