Jeśli masz bagnet to wszystko proste ale jeśli go nie ma to problem,tylko serwis może wtedy sprawdzić stan oleju na swoim kompie diagnostycznym.Merc, ja mam wyciek rzędu 1l na miesiąc,po prostu pilnuję stanu i dolewam,jeśli nie masz plam olejowych na ziemi to nie masz się czym martwić!Pamiętaj że już ok 250 ml oleju mniej w skrzyni i zaczyna fiksować,ja zawsze dolewam tyle potem czekam na objawy niewłaściwej pracy i znów dolewam tyle samo.Tak już przejechałem na tej skrzyni 200kkm,ostatnio wlałem 2 motodoktory,latem było super,teraz gdy zrobiło się chłodniej skrzynia musi mi trochę dłużej się nagrzewać ale za to wycieku prawie w ogóle nie mam,dałem chadrze radę
To rada tylko dla tych którzy mają skrzynie o starej konstrukcji(regulacja podciśnieniowa),jeden motodoktorek i skrzynia zaczyna lepiej chodzić.
[ Dodano: Sob Lis 21, 2009 14:30 ]Zapomniałem tutaj dodać dlaczego zastosowałem motodoktora.Kiedyś chciałem kupić uszczelniacz ,sprzedawca zaproponował mi specyfik firmy STP,zapłaciłem za niego drugie tyle a pojemnik był o 30% mniejszy,w środku był preparat taki sam jak motodoktor(lejący jak miód) inny tylko zapach.Motodoktora jest 444ml(14 zł),specyfiku STP było 300ml(ponad 30 zł).Efekty takie same
[ Dodano: Sob Lis 21, 2009 14:32 ]Ten specyfik STP był z przeznaczeniem tylko do automatycznych skrzyń biegów.