Mechanik, Lakiernik, Blacharz kursy/ do przyuczenia

14 Mar 2011, 15:26

Witam,

Mam pytanie, jak wyglądają takie kursy i czy można gdzieś na śląsku sobie zrobić? Pojęcie o mechanice mam dobrze, o blacharstwie/lakiernictwie podstawowe - wujek miał kiedyś zakład dużo u niego przesiadywałem i dużo mnie nauczył teraz już zamknięty jest jedynie tyle co sobie dorobi troche wiadomo. Jak wygląda perspektywa pracy po takim kursie? Tak jak mowie, pojęcie mam tylko nie mam żadnego papierka który potwierdzi moje doświadczenie ...

lub

Tak jak w temacie, wiedze teoretyczną posiadam, praktyczną-tyle co sam w aucie grzebałem :D Szukam jakiegoś zakładu mechaniki samochodowej na śląsku (najlepiej okolice Gliwic/Zabrza), ktory mnie zatrudni na zasadzie pomocnika mechanika lub blacharza-lakiernika ;)Szybko się ucze :) nie musze zarabiać dużo, starczy, że zwrócą mi się koszty podróży, bo cenne jest dla mnie zdobycie wiedzy i doświadczenia potwierdzonego papierkiem.
Ostatnio edytowany przez Bertas, 14 Mar 2011, 23:16, edytowano w sumie 1 raz
Bertas
Nowicjusz

Miejscowość: Silesia

14 Mar 2011, 17:03

A są wogóle takie kursy?Bo ja pierwsze słysze :shock:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Mar 2011, 20:11

tak są ;)
Bertas
Nowicjusz

Miejscowość: Silesia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Wypadek czy kolizja? Zatrzymaj się, pomyśl i pomóż
    Jeżeli w zdarzeniu drogowym ucierpiały jedynie pojazdy – to znaczy, że doszło do kolizji. Jeżeli jednak poszkodowani zostali ludzie – mamy do czynienia z wypadkiem. Jak powinni zareagować uczestnicy i świadkowie ...