Megane 2 cabrio, Citroen C4 czy Mini One? - diesel

21 Paź 2009, 12:55

Witam,
szukam informacji technicznych na temat tych 3 samochodów. wszystkie plusy i minusy.
Ogólnie to szukam auta tak do ok 30 tyś zł w dieslu, w miarę nowego czy rocznik 2004.
Jeśli ktoś ma któreś z wyżej wymienionych aut proszę o pomoc i napisanie czy warto, jakie problemy występowały, ile pali (będę DUŻŻŻOOOO jeździł) itd. ( w przypadku jeśli ktoś ma M2 cabrio to mam pytanko czy mechanizm dach jest wadliwy, czy coś się działo)

piękne dzięki za pomoc
el_roker
Nowicjusz

Miejscowość: zabrze

21 Paź 2009, 14:32

Najlepiej sobie wybierz któryś z tych modeli,Mini bym raczej odrzucił (za drogie a nie idealne),konkretnie model ,jaki silnik to wtedy przynajmniej ja ci doradzę gdyż o wszystkich by dużo pisać :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

24 Paź 2009, 14:59

z wszystkich samochodów szukam diesla jak pisałem i tak:
- Mini One posiada firmowo wstawiony silnik z Toyoty 4-4D silnik bardzo dobry podobno, natomiast nie wiem jak zresztą serwisu tego auta
- Megane II cabrio szukam z silnikiem 1.5 DCi lub 1.9 DCi
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
- Jeśli chodzi o C4 to chcę 3drzwiowy 1.6 HDI cos takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

tak naprawdę to waham się między Megane i C4, gdyż megane wiadomo cabrio :) ale znowu citroena mogę kupić troszkę taniej i z mniejszymi przebiegami.
tak jak pisałem będę dużo jeżdził (praca Przedstawiciela Bankowego) i czasem z klientem więc chcę ładne w miarę nowe auto które wytrzyma troszkę ze mną.
nie szukam auta służbowego tylko prywatnego więc naprawy ja pokrywam a nie firma :)
el_roker
Nowicjusz

24 Paź 2009, 18:13

Jeśli chodzi o Megane II to ten silnik 1.9dCi akurat z tego roku nie należy do polecanych ale już z 2005r tak,polecany jest natomiast silnik 1.5 dCi,tylko uważaj gdyż występuje z dwoma systemami układu zasilania,jeden Delphi ,nie polecany a drugi SIEMENSA ,polecany :!: Uważaj tylko byś wybrał silnik 1.5dCi 85 konny gdyż słabszy 82 konny jest nie polecany!Mój brat ma to Megane ponad 2 lata(nie wiem z jakim układem zasilania),jeździ dużo ,żadnej awarii :!: Autko ocenione na 4 gwiazdki z 6-ciu.Citroen C4 natomiast oceniony jest odrobinę niżej ale b.podobnie jeśli chodzi o jakość ,ten silnik 1.6 HDI jest polecany.Autka podobnej jakości ,podobnie oceniane,tutaj C4 jest młodsze ,ma mniejszy przebieg ,silnik lepszy HDI.Ja interesując się tymi autkami wywnioskowałem ,że Renault będzie tańsze w serwisowaniu i w naprawie,jeśli coś trzymaj się zwykłych mechaników specjalizujących się w tych samochodach,jeśli się zdecydujesz na któryś z tych modeli to dowiesz się więcej.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

24 Paź 2009, 18:47

PhantomASA1 WIELKIE dzięki bardzo mi pomogłeś. W takim wypadku czekam do początku 2010r i wtedy będę na poważnie szukał już auta. Pójdę też za twoją radą i najpierw skupię się na Megance a następnie Citroen. Obawiam się, że mogę nie znaleźć Megane II cabrio z 2005r do tych moich 30tyś zł, ale myślę zę z początkiem roku ceny pójdą lekko w dół
el_roker
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Polo 1,2 TSI o mocy 110 KM
    Pod maską opisywanej wersji Volkswagena Polo znajduje się silnik o pojemności 1,2 litra generujący moc 110 KM. Co w tym modelu znajdziemy na liście wyposażenia nie wymagającego dopłaty? Jest kilka takich rzeczy o których ...