Pojazd Megane 2 1.6 benzyna + LPG Problem jest taki, gdy odpalam silnik schodzi z obrotów i gasnie po 5sekundach i tak z 3-4 razy się dzieje za każdym razem dopóki nie przygazuje... Wtedy chodzi, lecz obroty delikatnie skaczą a raz chodzą normalnie... dzisiaj na skrzyżowaniu przy pełnym gazie brakło mu mocy jakby coś go zablokowało... Następnie przy dodawaniu energetycznie gazu słychać syk powietrza jakby gdzieś lewe powietrze łapał... Filmik przedstawia właśnie ten schemat jak zapalam samochód zaraz gaśnie później słychać takie powietrze a na końcu dziwne odgłosy... Bardzo będę wdzięczny wszystkich za pomoc
Syk powietrza przy dodawaniu gazu zależy jaki jest głośny, ale generalnie ten typ tak ma (miałem jedynkę z tym silnikiem i przy gazie w opór był taki lekki "świst").
Czujnik temperatury cieczy do sprawdzenia, potem położenia wałków i wału.
Dodatkowo sprawdzić dolot pod kątem nieszczelności, a zwłaszcza oringi na przepustnicy (częsta przypadłość) i kolektora. Przepustnicę i silnik krokowy też warto umyć. To tak na szybko z głowy.
Oczywiście zakładam że problem jest na benzynie również, a LPG zakręcony by wyeliminować zalewanie silnika.
A2, że bezpiecznie! - program poprawy bezpieczeństwa SZKOŁA AUTO SKODA wspiera społeczno-edukacyjny program poprawy bezpieczeństwa na autostradach "A2, że bezpiecznie! ". Program stanowi inicjatywę Autostrady Wielkopolskiej, a jego celem jest propagowanie wiedzy na temat zasad ...
Świece wczoraj wymieniłem dzisiaj odczepiałem przewody, aby sprawdzić czy któraś z cewek nie jest zepsuta, ale samochód zaczyna mocniej szarpać, a silnik nie gaśnie
Problem też jest z gazem byłem u mechanika stwierdził problem z czwartym wtryskiem. Samochód na gazie również obrotów nie trzyma, szarpie, i jest straszny smród takimi jajami śmierdzi... po odłączeniu gazu na benzynie wszystko ładnie pracowało, aż do tego momentu i zaczyna też szarpać na benzynie i gasnąć... Może jakaś mądra głowa coś poradzi ?
Zatankuj benzyny do zbiornika ( błąd P0313 ) skasuj wszystkie błędy i zobacz co wróci . Tylko że nic nie odpinaj żadnych przewodów elektrycznych bo znowu będzie długa lista nic nie mówiąca . Wprawdzie na obecną chwilę widzę trzy istotne błędy - P0304 , P0010 i P0335.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.