Totalne bzdety....nie wiem skąd ta nagonka na diesla. Sprzedaje się równie dobrze jak i benzyniaki...tylko trzeba też wiedzieć jakie diesle kupować ....w klasie premium jest naprawdę OK.
Kupisz jakieś badziewne 1.5 dci i renoo dla ludu no to wiadomo że nikt o to nie pyta...ani to auto ani pieniądze.
![Śmiech :lol:]()
i wtedy powiesz że diesla już nikt nie chce...
Za 10 lat będzie taki filmik zatytułowany " dlaczego mechanicy nie chcą naprawiać benzyniaków"
Dzisiejszy benzyniak też ma wtryskiwacze, turbiny o zmiennej geometrii, koła dwumasowe czy także za niedługo będą GPFy...
Problem leży gdzie indziej.
Dzisiejszy mechanik nie jest mechanikiem a wymieniaczem... ja znam może naprawdę kilku mechaników którzy potrafią jeszcze coś naprawić a nie wymienić.
Przykład ostatnio...nie działa klima w golfie V..oddałem do dobrego mechanika który ustalił usterkę w postaci uszkodzonego zaworu na kompresorze który został wymieniony koszt 200zł, dodatkowo zrobił serwis klimy ...i klima działa świetnie. I każdy jest zadowolony.
Inny by powiedział uszkodzony kompresor..kup nowy lub używany....wymień jeszcze chłodnicę, wymień przewody wymień jeszcze trylion dobrych części na dobre i będziesz Pan zadowolony i lżejszy o 2-3 tys. ..a taki "mechanik" wymieniacz nabija tylko kiesę sobie i miejscowemu sklepowi gdzie ma układ i % od sprzedanych części.
O to chodzi żeby znaleźć faktyczną przyczynę usterki i tylko tą usterkę wyeliminować a nie wymienić połowę niepotrzebych rzeczy , często gęsto tylko jako loteria uda się albo nie uda.