Megane Coupe - klapa bagażnika się nie zamyka

28 Lut 2011, 16:15

Witam! Centralny zamek zamyka drzwi kierowcy oraz pasażera, lecz bagażnik ciągle pozostaje otwarty... Próbowałem czyścić wszystko w siłowniku itd, zamykałem na rożne sposoby lecz dalej nic. Znalazłem jednak taki kabelek:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Czy aby przypadkiem nie jest on odpowiedzialny za elektryczne zamykanie bagażnika? Jeśli tak to gdzie mogę znaleźć miejsce żeby go podłączyć. Dodam że auto kupiłem 3 dni temu, a poprzedni właściciel nie miał pojęcia że bagażnik się nie zamyka.
sledziu1320
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

28 Lut 2011, 19:43

A prąd dochodzi do siłownika?
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

01 Mar 2011, 10:40

Te kable to na 100% nie jest oryginał. Skoro zamek jest w klapie to do niej w rogu powinna wchodzić wiązka z przewodami. Po nich dotrzesz do końcówek i sprawdzisz na które przewody dochodzi prąd po zamknięciu auta. Jak siłownik jest na dwa przewody to podłącz masę i prąd. W zależności od konfiguracji przewodów będzie działał ok lub na odwrót wtedy zamień przewody.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

01 Mar 2011, 18:23

Ja dodam, że do sprawdzenia, czy przychodzi napięcie, to potrzebny jest albo miernik analogowy ( nie cyfrowy ) albo żaróweczka - napięcie pojawia się tam tylko na chwilę, i cyfrówka raczej nie pokaże tego napięcia.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik F140 - Ferrari
    Wszyscy fani sportowych aut kochają silniki V12, a jednym z najsłynniejszych producentów motorów tego typu jest Ferrari. W swojej bogatej historii włoska marka stworzyła wiele jednostek o takim układzie i naprawdę ...