Po podłączeniu radia auto nie odpala

28 Lut 2011, 21:34

Witam , kolega podłączał na próbę swoje radio w moim polo 6n , podczas podłączania coś strzeliło i padł bezpiecznik , po wymianie radio działa ale auto nie odpala , co mogło się stać , bardzo proszę o pomoc i dzięki z góry za odpowiedź
tommy11
Nowicjusz

Miejscowość: polska

01 Mar 2011, 10:43

A kontrolki zapłonu świecą? Bezpieczniki wszystkie posprawdzał, bo prąd na radio- jeden jest radio i zapalniczki a drugi masz po zapłonie, jak zrobił zwarcie to mógł szczelić ten od zapłonu.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

01 Mar 2011, 10:50

Auto w ogóle nie ma prądu czy tylko nie chce odpalić (mimo, że kręci rozrusznikiem) ?
Nie wiem jak jest w Polówce, ale sprawdź jeszcze bezpieczniki w komorze silnika (te dodatkowe wysokoprądowe).

Widzę, że kolega arciasty ubiegł mnie z pytaniami... Czekamy więc na odpowiedź :)
Pozdrawiam, Maciek.
Protech-Micro
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra

01 Mar 2011, 12:22

Witam , prąd jest , rozrusznik kręci ale nie odpala , sprawdze te bezpieczniki jeszcze pod maska. Kolega sprawdzał jeszcze aparat zapłonowy i coś mówił ze jest iskra , ale jak kręci to jej brak , możliwe że padł ten aparat zapłonowy? oboje za bardzo się nie znamy na tym i to tylko takie domysły.
tommy11
Nowicjusz

01 Mar 2011, 12:53

Ogólnie jest tak, że iskra powinna być kiedy rozrusznik kręci a nie odwrotnie..... :o

Czy ten bezpiecznik co wymieniłeś wcześniej to od radia był w ogóle czy jakiś inny?
Pozdrawiam, Maciek.
Protech-Micro
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra

01 Mar 2011, 15:24

Jak kręci rozrusznikiem i jest iskra to jeszcze sprawdźcie czy paliwo dochodzi.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

01 Mar 2011, 18:25

Ja jednak proponuję sprawdzić wszystkie bezpieczniki.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

01 Mar 2011, 18:43

okazało się ze padła stacyjka , byłem u mechanika wszystko posprawdzał , auto odpaliło na popych i stwierdził że to ta stacyjka. Dzięki za odpowiedzi.
tommy11
Nowicjusz