![Wink :wink:]()
witam chcialbym sie poradzic
Niebawem planuje kupić moje pierwsze auto, zakladalem kiedys temat o bezpiecznym aucie ale chcialbym teraz temat rozszerzyc poniewaz gotowka powoli sie zbiera i czas zakupu niedlugo nadejdzie.
Generalnie chodzi mi o samochod bezpieczny, pierwsze co chcialbym zrobic jeszcze przed zakupem danego egzemplarza sprawdzic stan techniczny i obadac auto pod kątem wypadkowosci...czy nie miało poważniejszego dzwona- czy na takiej stacji da sie z grubsza to określic?(grubosc lakieru itd..)
druga rzecz to wasza opinia czy rozglądac sie teraz za renault megane I dysponując kwotą w okolicach 5 tys czy dozbierac do 7,8 tys na lato i rozejrzeć sie za volvo s/v40-czy wogole za taka kwote moge marzyc o niebitym sprawnym volvo?
jak sprawuja sie te oba auta, czy volvo bedzie mniej awaryjne od meganki, bo juz zglupialem , jedni pisza ze renowka jest bardzo awaryjna a inne osoby że śmiga jak ta lala...
generalnie rozchodzi mi sie o silnik benzynowy, bezpieczne auto do podróżowania i uczenia sie po zdanym prawku,
pozdrawiam