Megane II 1.5 czy 1.9 Dci

15 Gru 2009, 09:47

Witam mam zamiar kupić megane II w zasadzie to już się przekonałem do niego pomimo przyczytania i wysłuchania sporej dawki złych opini o francuzach tych silnikach itp no ale skoro tyle ich jeździ to niestoją wszystkie w serwisie a samochody psuja sie wszystkie no i podoba mi się niejestem tak calkiem zielony w tym temacie pracowalem kiedys w serwisie skody fabie tez przyjeżdzały a to czujnik stopu a to czujnik skrętu a to błąd komputera a to siłownik wedlug mnie wszystkie auta sie psuja ale faktem jest tez na jaki trafimy egzemplarz. Dobra do rzeczy wiec chce tego megana w dieslu ale zastanawiam sie czy 1.5 czy 1.9 jak ten słabszy to chciałbym go w tej wersji najmocniejszej 105 KM tylko niewiem od którego roku je montują bo mój megane będzie 2003-2004 bo 80 KM stardowowo to za mało według mnie dlatego mysle tez nad 1.9 Dci on ma juz 120 Km i to jest odpowiednia moc do tego auta spalanie tez jest wieksze ale i tak ten diesel jest ekonomiczny. Aha jeszcze jedno chciałbym zapytać ile kosztuje w tych silnikach wymiana rozrządu komplet cały z pompa wody robocizna całkowity koszt
christoph985
Nowicjusz

Miejscowość: Polskaa

15 Gru 2009, 10:47

miałem przyjemność jechać meganą 1,9 i sie zakochałem :D kumpel sobie sprowadził z niemiec no coś pięknego cichutko i baaardzo dynamicznie miejsca z przodu więcej niż u mnie w toledo 2 !!!!! Też sie zastanawiał nad tym 1,5 ale dowiedział że że ponoć rozrzad do niego ponad 1,5 tyś bo jest strasznie trudny dostęp i taniej mu wyszedł do 1,9. jeździ ponad rok i jak narazie z mechanicznych części nic jedynie co to troche mu sie psuje wyświetlacz ten nad klimą.
sibi26
Początkujący

15 Gru 2009, 10:48

INTERPUNKCJA!!!
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

15 Gru 2009, 13:00

Tzn. ja mam poprawić swój post ?
christoph985
Nowicjusz

15 Gru 2009, 14:09

olej go koleś nabija sobie posty ;]
sibi26
Początkujący

15 Gru 2009, 14:52

aha ok Wracając do tematu ja tez jestem praktycznie zdecydowany na 1.9 Dci zobaczymy czy znajdę jakiś odpowiedni egzemplarz chciałem dodać że przebywam obecnie we Francji i jest tu tego naprawdę dużo i w większości diesle właśnie jak myślicie ile taka meganka powinna mieć prawdziwego przebiegu z 2003-2004 roku
christoph985
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi quattro - historia napędu
    Dzięki quattro, Audi stało się pionierem stosowania napędu na cztery koła w samochodach osobowych. Początki projektu sięgają zimy 1976/77. Wówczas grupa inżynierów Audi odbywała jazdy testowe w zasypanej śniegiem ...
    Ford GT
    Ford GT nie jest oczywiście modelem seryjnym, a egzemplarzem po skrajnych modyfikacjach dokonanych przez Performance Power Racing z Florydy. Specjaliści z tej firmy w konstrukcji pojazdu zastosowali materiał wykorzystywany ...

15 Gru 2009, 15:00

sibi26 napisał(a):olej go koleś nabija sobie posty ;]

A Ty co niby robisz? Ja stoję na straży prawa i porządku na forum :twisted: O proszę tutaj jest stranowisko administracji w sprawie pisania byle jak.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

15 Gru 2009, 15:53

pewnie w granicach 200 tyś . Aha i sprawdź wszystkie karty bo znajomy miał problem z jedną i coś mówił że musiał dać elektronikowi na poprawę lutów czy coś.

PS> Koleś drugi post nie na temat
sibi26
Początkujący