Megane II automat - czy do gazu ?

28 Lip 2015, 06:48

Witam,
szukam auta dla 2+1. Przebieg roczny około 5 tys. Kombi / hatchback / sedan. Koszt okoł 10 tys - okolice Białegostoku. Auto musi mieć bagażnik aby przewieźć wózek. W oko wpadły mi dwie meganki II (znajomy ma i poleca). Są w miarę tanie. Wypatrzyłem takie trzy egzemplarze:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

pierwsze dwa to automaty - może ktoś się na ich temat wypowiedzieć ? Jak się spisują z gazem ?. Ten trzeci byłby do gazu ok jeżeli chodzi o moc tylko ta skóra :/
mika84
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 07 1984
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Nie mam (była Primera P11)
Silnik: Nie mam

28 Lip 2015, 08:24

Te dwie pierwsze to sobie odpuść,bo w automacie to nie jedzie,poza tym golasy same. Ta 3 i z tym silnikiem to najlepsze rozwiązanie,skrzynia 6 biegowa,ale nie jest to najbogatsza wersja,z tego co widzę to chyba Privilege. Jestem ciekaw jak to wygląda faktycznie z rozrządem i z tym KZFR. Mam ten sam silnik i nie ma z nim żadnych problemów-jedyny warunek to olej,zawsze musi być pełen syntetyk.
alfa145boxer
Aktywny

Miejscowość: POZNAŃ

28 Lip 2015, 08:25

I silnik na pewno nadaje się do gazu,1.6 też.
alfa145boxer
Aktywny

Miejscowość: POZNAŃ

28 Lip 2015, 08:59

ok dzięki za info. Jak piszesz że to skrzynia 6-biegowa to super o taką mi chodziło. Tak z ciekawości bo też się rozglądam za kombiakami w alternatywie. Ten silnik 1.6 110Km na kombi to trochę za mało czy będzie akurat ?
mika84
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 07 1984
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Nie mam (była Primera P11)
Silnik: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pięć najszybszych samochodów świata
    Spotkać na żywo chociaż jeden z najszybszych samochodów świata to marzenie każdego miłośnika motoryzacji. Szybkość, moc i niezwykła stylistyka tych samochodów zachwycają każdego, kto tylko je zobaczy. Czasami ...
    XV Moto-Piknik Olsztyn Dajtki 2009 / relacja
    9 sierpnia na lotnisku Dajtki w Olsztynie odbył się XV Moto-Piknik. Pomimo tego, że piknik trwał tylko jeden dzień, nie zabrakło na nim atrakcji. Oprócz największych imprez jak Eliminacje Mistrzostw Polski Car Audio ...