Renault Megane LPG 2.0 16V 150 KM

04 Cze 2015, 11:44

Witam czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat tego samochodu? Chodzi mi o całokształt.. Ile może spalić, jakie kto ma doświadczenia z tym autem, jakieś usterki.. gdyż w domu mi odradzają.. mówią, że mnie "zje" i tylko dla szpanu.. Czy części są aż tak drogie.. Podobno że nie zapodaje LPG i są jakieś problemy z tym.
Z góry dziękuje pozdrawiam
Panmijagi
Nowicjusz

Auto: Brak

04 Cze 2015, 12:11

nie ma takiej mocy ten silnik,jak juz to 135KM jak chodzi o Meganke II
alfa145boxer
Aktywny

Miejscowość: POZNAŃ

04 Cze 2015, 12:17

megane I z 98 rocznika
Panmijagi
Nowicjusz

Auto: Brak

29 Cze 2015, 13:02

Kolega jeździ meganką i nie narzeka. Podobno ładnie się prowadzi jest cichy,
KasiaMikina
Początkujący

Prawo jazdy: 19 03 1982
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Volvo V40
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

19 Lip 2015, 13:56

Nie wiem, czy to jeszcze aktualne, ale teraz się właśnie widziałam z moim kolegą i podpytałam o auto. Pali mu średnio 9,5 l, no ale on lubi dynamiczną jazdę.
Twierdzi, że jeśli teraz rozważasz kupno, to bierz Megane II, bo są praktycznie bezawaryjne i w korzystnej cenie. Ogólnie części do Meganki nie sa aż tak drogie, jak się uważa, to jest mit, ale plusem tego, że wszyscy tak mówią, jest to, że auta są tańsze. Renault Marcina jeździ bez problemów, on sobie chwali.
KasiaMikina
Początkujący

Prawo jazdy: 19 03 1982
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Volvo V40
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Grillowanie, wyjazdy czy wesela - wczorajszy kierowca
    Letnie grillowanie, wyjazdy czy wesela często łączą się ze spożywaniem alkoholu. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że w takiej sytuacji często nie są zdolne do prowadzenia samochodu nie tylko tego samego wieczoru, ...