Merc czy mazda około 10 tys

02 Sie 2015, 22:27

Witam mam dylemat między

[link do oferty na Olx wygasł]

wygląda na zadbany , tu głównie patrze na stan i co gość włożył od siebie a znając niezawodność motoru powinno posłużyć części tanie

a tu dwie propozycje w ciemno tzn głownie to mi się podobają te Merce

[link do oferty na Olx wygasł]
gaz od bodajże 8 lat podobno był już sprowadzony z gazem instalacja robiona w Niemczech, jedyne co mnie rozbawiło to gość mówi ze nie ma zdjęć środka bo mu lustrzanka padła....

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ten gaz 6 letni

Warto się pakować w takie merce czy sobie odpuścić i kupić pewną mazdę ?
rajdon
Nowicjusz

Auto: brak
Paliwo: Diesel

02 Sie 2015, 22:38

A coś więcej? Roczne przebiegi, jak będziesz użytkować auto miasto/trasa (najlepiej w %). Jak narazie wrzuciłeś sandały i półbuty, oczekując porady, a chyba nie muszę tłumaczyć dość sporych różnic między tym obuwiem :roll:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

02 Sie 2015, 22:57

Pierwszy Mercedes pewnie malowany, lakier, aż za dobrze wygląda. Jeśli pomalowany dobrze to nie rozpoznasz, jeśli do dupy to wystarczy stanąć 100 metrów od boku auta i będzie widać, bo srebrne auta bardzo ciężko się maluje, aby dobrze dobrać kolor. Chyba, że był malowany cały to wtedy też nic nie zobaczysz. Środka nie ma to nie wiadomo jak z przebiegiem.W drugim to przebieg możesz pomnozyć razy dwa. Ogólnie Mietki z tych lat mają problemy jakościowe, silnik to też nic ciekawego, dużo pali słabo jeździ. Mercedes musi być V6 albo R6, te silniki potrafią robić, reszta chodzi jak kosiarki, mają duże zużycie i słabe osiągi, podobnie jest w BMW. Mazdy nie skomentuje bo to japoniec, nie mój temat, ja raczje obracam się tylko wśród niemieckich marek.
lacoste12
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 07 2013
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E61 530D LCI
Silnik: 530d - 235KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Patrz na drogę podczas jazdy
    Polskie prawo zabrania kierowcom korzystania z telefonów komórkowych w czasie jazdy, jeśli urządzenie jest trzymane w ręce. Wiele osób ignoruje jednak ten przepis. Obecnie już nie tylko dzwonią i piszą ...
    Wodór receptą na zmiany klimatu
    Do 2050 roku rynek wodoru może osiągnąć poziom 2,5 biliona dolarów, co przełożyłoby się na redukcję rocznej emisji CO2 o 6 gigaton. To 20 procent redukcji koniecznej do tego, aby nie dopuścić do podniesienia się średniej ...