Mercedes 124 ce230 coupe

24 Kwi 2011, 23:09

Planuje kupić takiego merca chce wiedzieć ile takie cudo pali na co uważać przy zakupie itd.
Lester
Nowicjusz

Miejscowość: ze wsi

25 Kwi 2011, 07:10

Mój szef ma 124 2,2 benzyna 140 Km - bodaj . Do tego w automacie z oryginalnym przebiegiem 120 000 km .
Jezdziłem tym autkiem trochę i powiem tak w tym silniku palił na tasie około 8 litrów ( Hamburg - Gdańsk ) , w trasie mieszanej około 9-10 - więc tragedii nie ma .
Na co zwrócić uwagę ? - na pewno przebieg , wyposażenie - o ile będą el. szyby , to wcale nie musi być ebd, a fajnie gdyby miał blokadę tylnego mostu - do jazdy zimą .
Korozja - zdejmij zaślepki w progach te od lewarka tam na pewno będzie , oceń jak duża i czy da się go podnieść na lewarku .
Krawędzie maski , klapy i cały spód warto obejrzeć na podnośniku .
Przy realnym przebiegu do 150 - 180 tyś wnętrze nie powinno nosić śladów większego zużycia
Po za tym spoko naprawdę fajne autko - takich już nie robią .... A omijaj okazję za parę tysięcy . Ktoś kto sprzedaje taki samochód w bdb. stanie zna jego wartość .
pozdrawiam
thomas102
Nowicjusz

Miejscowość: Kartuzy

25 Kwi 2011, 12:34

Jeździłem 124 kombi z 2.3 1987 + LPG z przebiegiem ok 500tys. Muszę powiedzieć że po pierwszej jeździe byłem w szoku :shock: koło domu nie miałem kawałka trawnika przez nakręcanie mercedesem. Na 3 szedł 120 bez problemu. Rdza zaczęła powoli wychodzić. Spalanie w cyklu mieszanym to bardzo różnie raz spalił pow. 20 gazu raz 16 benzyny mniej ale nigdy nie było wiadomo ile spali ale auto było już wyeksploatowane czy przebieg był oryginalny to też nie wiem. Ogólnie auto wspaniałe po za tym nie płaciłem za nic bo auto było firmowe to jeździłem jak m i się podoba i nie zwracałem uwagi na spalanie :mrgreen:
Nawet przy takim przebiegu nie było śladów zużycie we wnętrzu
miksam
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Techniczne sekrety Toyoty GR Yaris
    Toyota GR Yaris wymyka się motoryzacyjnym schematom. Z zewnątrz przypomina miejskiego hatchbacka. W środku przemyca zaawansowany napęd 4x4, mocny silnik, lekką konstrukcję z włókna węglowego i aluminium, gruntownie ...