Mercedes 190 2.0 B+G Kręci, nie odpala

01 Wrz 2012, 13:10

Witam.
Mam problem z samochodem, w którym siedziałem 3 razy w życiu. Wczoraj kupiłem sobie mercedesa, wszystko fajnie chodziło, odpalał normalnie. Dojechałem do domu bez problemów. Dzisiaj odpaliłem bez problemów, pojechałem na szrot w celu zakupu kierownicy i samochód już nie odpalił. Kręcił rozrusznikiem i nie odpalał ani na benzynie ani na gazie. W butli wskaźnik ilości gazu pokazuje, że niby gazu jest sporo. Co to mogło by być? Jakaś typowa usterka dla tego typu aut? Dodam, że samochód jest z 1985roku.

Zapomniałem wspomnieć, że w samochodzie został zamontowany dziwny centralny zamek, który po przekręceniu kluczyka w pozycję "zapłon" mruga awaryjnymi do czasu odpalenia. Dodatkowo jest też automatyczne ryglowanie drzwi (po 1 minucie od otworzenia drzwi zamykają się automatycznie).
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

01 Wrz 2012, 14:26

Odpowiem sobie sam: Zalałem gaźnik, przyczyną jest nie wypalenie pozostałości gazu i przełączenie od razu na benzynę.
Naprawa: Przełączenie przełącznika (PB-LPG) w pozycję środkową, wypalenie pozostałości benzyny i przełączenie na gaz.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

II edycja programu edukacyjnego dla dzieci "Drogowe ABC"
    Z początkiem marca w przedszkolach w całej Polsce rozpoczęła się II edycja programu edukacyjnego "Drogowe ABC", organizowanego przez firmę Circle K Polska oraz Polski Czerwony Krzyż. Celem inicjatywy, która dotrze ...