REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Generalnie to złudzenie przez inny odcień światła i bardzo rzadko zdarza się że poprawia widoczność. Problem jest w tym że są nie legalne, ale większy w tym że świecą źle i oślepiają jadących z przeciwka. Z tego co wiem najmniej oślepiają te które montowane są w lampach z soczewką. Kiedyś zrobiłem taki test i założyłem do jednej lampy z soczewką w Audi A4 taki zestaw HID następnie na gładkiej ścianie przyjrzałem się jak są zachowane kąty świecenia (na ścianie były narysowane linie ołówkiem jak były żarówki H7) efekt był taki że przy HIDach nie mogłem dopatrzeć się za bardzo tego konta asymetrii który był bardzo wyraźny przy żarówkach H7.Diplo napisał(a):Znalazłem zestaw Xenon HID do swojego Mercedesa i teraz mam pytanie do Was. Jak coś takiego się sprawdza? Polepszy to widoczność?
Też na to stawiamyeti65 napisał(a):Najprawdopodobniej masz słabe odbłyśniki, bo to leciwe auto.
podejrzewam że to nic nie da (szklane klosze).yeti65 napisał(a):pozostaje jeszcze polerka, ale z tym to lepiej udać się do jakiegoś fachowca.