Passat b5 3b Problem z dzwiami kierowcy i z oświetleniem bagażnika.

03 Lut 2017, 03:07

Witam Szanownych forumowiczów moim problemem są drzwi kierowcy , po otworzeniu drzwi nie mam podświetlenia w kabinie i lampka na dole boczka się nie świeci , przy zostawieniu na światłach i wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki nie mam dźwięku przypominającym że nie wyłączyłem świateł a jeszcze przy wciśnięciu blokady guzikiem wszystkie drzwi się zamykają a od kierowcy rygiel chowa się i za chwile odbija do góry nie wiem dlaczego tak jest. Drugim moim problemem jest brak oświetlenia w bagażniku po otworzeniu klapy bagażnika proszę o pomoc.
bseidel94
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 03 1994
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Passat b5 3B
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

03 Lut 2017, 16:11

W drzwiach kierowcy masz uszkodzony mikro styk w zamku ,lub przełamane przewody w gumowej przelotce pomiędzy drzwiami a karoserią .Co do oświetlenia bagażnika to mogą być też przełamane przewody w gumowej przelotce.
olop
Początkujący

03 Lut 2017, 16:30

Dzięki za pomoc , gumie przelotowej do bagażnika a gdzie ja znajdę bo od nie dawna zakupiłem passka i jestem trochę zielony , a co do zamka opłaca sie nowy zamek kupić czy regeneracja starego zamka ?
bseidel94
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 03 1994
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Passat b5 3B
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] VW Touareg III
    VW pokazał kolejna auto nie dla ludu. W środku pełno elektroniki rodem z nowych Audi z... 15 calowym ekranem dotykowym i 12 calowymi zegarami na czele. Waga spadła o jakieś 100kg w porównaniu do poprzednika. Zapowiedziano ...