Mercedes 190e problem z instalacja lpg

14 Cze 2007, 22:44

Witam wszystkich!!
Okolo miesiaca temu wstawilem intalacje gazowa do mercedesa 190e w automacie po wstawieniu bylo wszystko ok tylko palil w miescie okolo 10 litrow gazu(masakra!!),pojechalem na regulacje gosciu podlaczyl pod jakies urzadzonko ustawil i mowi ze wszystko juz bedzie dobrze.Okazalo sie ze auto pali teraz 17 litrow gazu w miescie i w dodatku wariuja obroty gasnie czasami jak dojezdzam do skrzyzowan .Dzisiaj bylem znowu na regulacji pojezdzilem troszke po miescie i znowu zdarza sie ze gasnie podczas przegazuwki z benzyny na gaz a spalanie wcale nie wyglada dobrze bo wyjdzie znowu ok. 18 litrow w miescie .Wszystkie przewody i swiece mam nowe .Najbardzie mnie zdziwilo ze spalil tylko(?) 11 litrow gazu w trasie .Jezeli ktos by wiedzial w czym tkwi problem to prosilbym o porade.Za pare dni zamiezam jechac do innego warsztatu moze tam cos zrobia.NIe znam sie za bardzo na czesciach ale moge podac co mi tam wstawili:
reduktor-tomasetto
wielozawor-tomasetto
obudowa wielozaworu-tomasetto
przelacznik-stag
uklad elektroniczny-stag 2l
auto przed wstawieniem lpg palilo 12 litrow benzyny w miescie
serdecznie prosze o porade
verash
Nowicjusz

14 Cze 2007, 23:14

Witam,

No to jak paliło na początku 10l gazu to wynik dobry bo przeważnie auto pali trochę więcej gazu niż benzyny. W twoim przypadku powinien w mieście palić około 13-14 litrów gazu. Moim zdaniem problem tkwi w prawidłowej regulacji.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

14 Cze 2007, 23:26

przepraszam pomylilem sie na poczatku palil 19 litrow gazu nie dziesiec;)
verash
Nowicjusz

14 Cze 2007, 23:30

na poczatku palil 19 a nie 10 pomylilem sie wczesniej sorry
verash
Nowicjusz

14 Cze 2007, 23:45

verash napisał(a):przepraszam pomylilem sie na poczatku palil 19 litrow gazu nie dziesiec;)

No to różnica spora jaki masz silnik w tym mercedesie? Na benzynie silnik pracuje dobrze? Wymieniałeś przed założeniem instalacji świece, kable WN, filtr powietrza?
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

15 Cze 2007, 11:17

kable ,swiece i filtr wymienione przed zalozeniem
silnik 2.0
verash
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

III runda NIGHT POWER 2013 GP w Łomży / relacja
    Kolejna impreza z cyklu NIGHT POWER 2013 Grand Prix za nami. Nawet deszcz nie zniechęcił fanów wysokooktanowej adrenaliny. Kiedy tylko ulica wyschła pierwsze auta stanęły na linii startu. 10 sierpnia na ulicy Spokojnej ...

17 Cze 2007, 18:23

Jeżeli na benzynie jest dobrze to pozostaje tak naprawdę pojechać na regulacje jak gaz jest założony prawidłowo nie powinno być problemów. Słyszałem że mercedesy nie lubią gazu i jest problem z wyregulowaniem, ale czy to jest prawda tego nie wiem.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

01 Sie 2007, 14:29

Mercedesy nie lubią gazu. Jeśli samochód gaśnie Ci w czasie jazdy np po zdjęciu nogi z gazu w czasie jazdy, spróbuj zdjąć wlot powietrza do filtra i skierować go w dół lub w bok by łapał go jak najmniej. Pomoże na 100%. Jesli gaśnie Ci na wolnych przy staniu, jest to kwestia regulacji lub mogą to być nawet przewody wysokiego napięcia. Mercedes toleruje tylko przewody BERU. Przerobiłem to w swoim. Mam 124 z silnikiem 2300 też w automacie. Na temat wysokiego spalania to norma. Albo będzie palił mało i nie będzie miał mocy, albo będzie chodził identycznie jak na benzynie i paliłk około 20L na 100 /jak mój:) W trasie 11-14 to tez może być norma. Zakładam iż nie masz sekwencji a zwykłą instalacje za 1200-1600zł. Pilnuj koniecznie by nie zabrakło Ci NIGDY paliwa. Skończy wtedy na 90% swój żywot z jazdą na benzynie. Padnie Ci pompa i rozdzielacz paliwa.
Maciej
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź