Mercedes A 180CDI - opinie

22 Mar 2008, 04:17

Witam Wszystkich. Drodzy Koledzy, prosze Was o opinie Mercedesa klasy A 180 CDI (moc 109 KM). Mam zamiar kupic ten samochod, gdyz mysle, ze jest ekonomiczny ( male zuzycie Diesla ) i niezawodny. Kilka dni temu dokonalem jazdy probnej, jednak taka trasa w srodku Katowic absolutnie nie jest obiektywna. Prosze wiec podzielic sie Waszymi uwagami - np. jak zachowuje sie on na zakretach (mysle, ze srodek ciezkosci jest u niego dosyc wysoko), czy jest naprawde bezawaryjny, czy naprawde jak podaje sprzedawca przy ekonomicznej jezdzie nie spali mi wiecej niz 5 L/100Km. Dziekuje za info. dolaczam wszystkim zyczenia spokojnych wesolych Swiat.
Antares
Nowicjusz
Awatar użytkownika

22 Mar 2008, 12:29

moja dziewczyna ma takiego Merola.5 l przy ekonomicznej jedzie to oczywiście prawda.Samochód pomimo wysokiego nadwozia jest pewny w zakrętach(zasługa elektronicznych systemów),do tego zawieszenie jest twardo zestrojone.Przy przebiegu 9000 jest bezawaryjny.
Również Wesłoych
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

22 Mar 2008, 15:24

Początkowo klasa A miała problem z testem łosia, czyli szybkim slalomie między pachołkami. Właśnie ze względu na wysokość auta do szerokości.
Oczywiście problem wyeliminowano... w końcu to Mercedes, a nie Łada, czy chiński wynalazek.

Jest powszechna opinia o słabości elektryki w niemal wszystkich Mercach.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

22 Mar 2008, 15:38

napisz jeszcze jakie wyposażenie,jakie nadwozie i jaka wersja Cię interesuje.
Kupujesz w tym salonie Merola w Sosnowcu na przeciwko Auchan bodaj że?
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hennessey Venom GT - najszybszy samochód świata
    Najszybszy samochód świata Hennessey Venom GT osiągnął prędkość 435.31 km/h (270.49 mil/godzinę) 14 lutego tym samym ustanawiając światowy rekord prędkości dla 2-miejscowego samochodu sportowego. Test podczas którego ...