REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
motozakup napisał(a):To sprzedaje dobry przyjaciel ? Czy znajomy znajomego który zna z widzenia tego znajomego ?
Hoger napisał(a):Dzisiaj zauważyłem że auto ma trochę odprysków które na czarnym bardzo widać i strasznie psuje to efekt całościowy a nei wiem czy to będzie argument do zbicia ceny
Hoger napisał(a):Był naprawiany w serwisie prawy tylny błotnik, nieduża wgniotka, rowerzysta wjechał.
Amory 62-66% czyli dobrze, nowe hamulce, zero luzów, zero wycieków, brak pomysłów na zbicie ceny
motozakup napisał(a):Jeżeli auto było naprawiane w ASO za granica nie ma mowy o cieniowaniu elementów. To nie jest żadna procedura serwisowa. Cieniowanie jest domeną lakierników którzy nie potrafią dobrać odpowiednio lakieru. W ASO w DE nikogo nie będzie obchodziło ze odcień się różni- bo lakier przecież też się starzeje. Najczęściej kolor jest dobierany z kodu lakieru.
Jeżeli ktoś mówi o cieniowaniu i naprawie w ASO to jest niedouczony i nie ma pojęcia o lakierowaniach w serwisach za granicą.
Jeżeli lakierowanie było wykonane w ASO za granicą to błotnik z tyłu był lakierowany razem z ościeżnicą nad drzwiami - to jest jeden element. Nikt nie robi przejścia na elemencie. Także musisz się z tym liczyć, że tam też będzie grubsza warstwa lakieru.
Hoger napisał(a):Był naprawiany w serwisie prawy tylny błotnik, nieduża wgniotka, rowerzysta wjechał.
motozakup napisał(a):kitologia,, ? weź słownik czasami do ręki
motozakup napisał(a):Twierdząc, że jest procedura ASO naprawy elementów nadwozia zwana ,,cieniowaniem,, prezentujesz tym bardziej patologie motoryzacyjną nic więcej.
motozakup napisał(a):Z mojej strony dyskusja z tobą zamknięta - przepraszam misiu kolorowy nie ten poziom.