Mercedes A140 1.4 82km

17 Sie 2018, 09:24

Witam. Mam okazję zakupić Mercedesa A140 1.4 82km z LPG za około 3500 zł. Byłoby to moje pierwsze auto i zastanawiam się jak ten model się sprawuje. Może ma ktoś z was doświadczenia z tym samochodem i mógłby mi doradzić czy warto?
Pozdrawiam
Szybcior
Nowicjusz

17 Sie 2018, 09:44

Nie są to zbyt trwałe silniki dlatego też ceny za to auto są tak niskie, aby cos zrobić w tym silniku trzeba go wyciągnąć niestety, przebiegi rzędu 200 tys to juz silnik umęczony
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

17 Sie 2018, 09:50

Obiektywnie - nie warto. Statystycznie to samochód bardzo awaryjny, upierdliwy w serwisowaniu, drogi w utrzymaniu. Zapuszczony egzemplarz będzie straszną skarbonką, a pewnie zależy Ci na niskich kosztach utrzymania. Ja bym poszedł jednak w coś pewniejszego za tą cenę, jakieś Daewoo, Opla, VW, może jakaś Honda.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

17 Sie 2018, 09:54

Szybcior napisał(a):Mam okazję

Własnie to nie jest okazja, tym bardziej za taką kasę.

Kup coś normalnego typu Corsa.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

17 Sie 2018, 10:06

Chodz mój znajomy 4 lata temu kupił takiego gniota za 4 tys i coś stukało w silniku, mówił dojeździ go do końca i naprawi i co? ma już ponad 250 tyś dalej coś w silniku stuka i dalej jeździ. Ale fakt jest taki że ludzi częściej chcą się pozbyć problemu dlatego sprzedają taniej
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

17 Sie 2018, 10:20

Właśnie to okazja bo sprzedawcą jest osoba z mojej rodziny i jest to samochód bardzo dobrze utrzymany i serwisowany na bieżąco. Wiem, że gdyby coś było w nim nie tak to by mi go nie sprzedał. Bardziej zastanawia mnie to, że kolega który jest mechanikiem mówi mi, że jak kupię to auto to nikt mi tego nie zrobi bo żeby wymienić pasek w tym samochodzie to trzeba wyciągać silnik...
Ostatnio edytowany przez Szybcior, 17 Sie 2018, 10:56, edytowano w sumie 1 raz
Szybcior
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Volkswagen Polo - niskie koszty utrzymania
    Nowa generacja Volkswagena Polo, która pojawiła się w polskich salonach, wyróżnia się najwyższym poziomem bezpieczeństwa (tytuł Best in Class 2017 przyznany przez Euro NCAP), bardzo obszernym wnętrzem oraz najbardziej ...

17 Sie 2018, 10:31

Do paska to może trochę przesada ale jakieś grubsze rzeczy niestety tak, ma racje. Koszt samego wyciągnięcia i włożenia to ok 1000 zł
Kao
Moderator
Awatar użytkownika