Mercedes A140. Problem z zapłonem.

27 Maj 2010, 19:35

Witam!
Trzy tygodnie temu zakupiłem 10-letniego Merca a140. Ale od początku mam z nim pewiem problem. Zawsze gdy gdzieś wyjeżdżam rano mam problem z zapalaniem ponieważ bardzo rzadko odpala mi za 1 razem. Gdy już za którymś razem uda mi się go zapalić później już odpala się go bez problemu. I tu rodzi się moje pytanie. Czy ten Mercedes może mieć jakiś system do odpalania czy może jest to jakaś wada techniczna???Ponieważ jak już pisałem gdy raz mi się go uda odpalić potem już zapala się go bez zarzutu. Dodam jeszcze że przeważnie udaje mi się go zapalić za 3 razem. Proszę o odpowiedź
Nelox345
Nowicjusz

Miejscowość: Nowa Sarzyna

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie silniki wybierają Europejczycy?
    Analitycy sygnalizują, że październik 2017 r. był momentem przełomowym pod względem wybieranego przez kierowców rodzaju paliwa. W ciągu tego miesiąca zarejestrowano ponad 619 tys. pojazdów z silnikami benzynowymi, ...
    Toyota Environmental Challenge 2050
    W 2015 roku, na 2 miesiące przed konferencją klimatyczną w Paryżu, Toyota ogłosiła swój plan Toyota Environmental Challenge 2050. Firma, która jako pierwsza wprowadziła na rynek seryjny samochód hybrydowy, ...