Toyota Picnic problem z zegarami

31 Maj 2010, 15:10

Witam mam taki problem w Toyocie że czasem wariują mi zegary (zazwyczaj gdy jadę po drodze piaskowej, chociaż zdarza się to również na asfalcie). wygląda to tak ze jadąc jakieś 30km na godzinę zegary pokazują mi 160km/h i 6tys. obrotów lub inne dziwne pomiary. Problem znika po wyłączeniu zapłonu i ponownym uruchomieniu samochodu. Często również świeci się kontrolka od ABS i ABS nie działa ale czasem gaśnie i ABS działa bez zarzutu. Toyota była podłączana pod komputer, nie wskazało żadnych błędów. Proszę o pomoc
Stuknij mnie, my stukniemy Ciebie-strzeżony przez MAFIĘ :)
rysiuxxx
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Giżycko
Auto: Toyota (USA) Celica V
Silnik: 2.2 GT
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1990

31 Maj 2010, 18:48

rysiuxxx napisał(a): Toyota była podłączana pod komputer, nie wskazało żadnych błędów.

Na jakim programie do diagnostyki ją podłączałeś?
Wina może leżeć w samym liczniku - coś nie łączy lub robi zwarcie na dziurach i przez to wskazówki szaleją.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

01 Cze 2010, 08:40

NIe wiem jaki program, bo to było robione w serwisie ja tego osobiście nie robiłem...
Stuknij mnie, my stukniemy Ciebie-strzeżony przez MAFIĘ :)
rysiuxxx
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Giżycko
Auto: Toyota (USA) Celica V
Silnik: 2.2 GT
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1990
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MOTO Session 2013 / relacja
    Moto Session 2013 to wielkie lubelskie święto motoryzacji, na którym zaprezentowały się aż 22 marki. Najnowsze modele wielu marek samochodów kusiły wielbicieli nowinek motoryzacyjnych. Dzięki motocyklom i samochodom ...
    Toyota S-FR Racing Concept
    Rok po premierze S-FR Toyota pokazała na Tokyo Auto Salon 2016 jego wyczynową wersję – S-FR Racing Concept. Model powstał w japońskim studiu Toyota Gazoo Racing, które opracowało do niego bogaty pakiet aerodynamiczny, ...