Mercedes a180, Honda Civic, Toyota Auris

10 Lis 2014, 00:51

Cześć wam. Jestem zainteresowany zakupem jednego z trzech (nowych) samochodów;
Mercedes a 180
Honda Civic
Tojota Auris.
Najbardziej podoba mi się Mercedes a 180, ale słyszałem, że jest bardzo drogie serwisowanie, że części są w całych komponentach i jak coś się zepsuje to trzeba wymieniać cały komponent i ogólnie, że sa problemy z naprawami... Czy rzeczywiście tak jest? Co sądzicie?
pagitago
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

10 Lis 2014, 16:33

Nie ma co porównywać A-klasy do dwóch pozostałych. Mimo że auto zupełnie zmienione to i tak bym nie chciał bo to dalej A! klasa...
Civic technicznie okej, wizualnie dla mnie beznadzieja ale o gustach się nie dyskutuje :wink:
Auris technicznie też okej, wizualnie może być ale poprzednia generacja kiepsko trzymała się drogi i miała tandetne wnętrze, jak jest w tej to nie wiem :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Lis 2014, 17:58

A-klase brałbym jakbym nie szukał niczego dużego, a nie miał co z kasą robić :mrgreen: Kompakt klasy premium czyli znacznie droższy w zakupie i w serwisie, bo ASO Mercedesa nigdy nie było tanie.
Civic jak dla mnie ok szczególnie w środku, a ten po liftingu to nawet z zewnątrz.
Auris trochę taki bezpłciowy jak dla mnie. Nie wiem co ludzie widzą w tym aucie, chyba, że to Toyota.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ewolucja Suzuki LJ-80
    Pytanie „czym różni się SJ od Samurai” jest jednym z częściej wracających na forum dyskusyjnym. Jednak niniejszy artykuł nie powstał w celu zestawienia parametrów technicznych, wymiarów czy ...