Mercedes a180, Honda Civic, Toyota Auris

09 Lis 2014, 23:51

Cześć wam. Jestem zainteresowany zakupem jednego z trzech (nowych) samochodów;
Mercedes a 180
Honda Civic
Tojota Auris.
Najbardziej podoba mi się Mercedes a 180, ale słyszałem, że jest bardzo drogie serwisowanie, że części są w całych komponentach i jak coś się zepsuje to trzeba wymieniać cały komponent i ogólnie, że sa problemy z naprawami... Czy rzeczywiście tak jest? Co sądzicie?
pagitago
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

10 Lis 2014, 15:33

Nie ma co porównywać A-klasy do dwóch pozostałych. Mimo że auto zupełnie zmienione to i tak bym nie chciał bo to dalej A! klasa...
Civic technicznie okej, wizualnie dla mnie beznadzieja ale o gustach się nie dyskutuje :wink:
Auris technicznie też okej, wizualnie może być ale poprzednia generacja kiepsko trzymała się drogi i miała tandetne wnętrze, jak jest w tej to nie wiem :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Lis 2014, 16:58

A-klase brałbym jakbym nie szukał niczego dużego, a nie miał co z kasą robić :mrgreen: Kompakt klasy premium czyli znacznie droższy w zakupie i w serwisie, bo ASO Mercedesa nigdy nie było tanie.
Civic jak dla mnie ok szczególnie w środku, a ten po liftingu to nawet z zewnątrz.
Auris trochę taki bezpłciowy jak dla mnie. Nie wiem co ludzie widzą w tym aucie, chyba, że to Toyota.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Ośmiokołowiec, bo cztery koła to za mało!
    Czy to nie przesada? Aktualne samochody koncepcyjne zasilane energią elektryczną mają po cztery koła. Eliica bo tak nazywa się ten pojazd ośmiokołowy różni się od nich diametralnie – jest duża ma 5100 mm długości, ...