15 Sie 2014, 16:25
Cześć wszystkim,
zbliża się etap zakupu pierwszego auta, przejrzałem kilkanaście stron forum, ale każdy temat bardziej lub mniej odbiegał od moich preferencji, więc zakładam kolejny - proszę o wyrozumiałość. A teraz już konkrety...
- na autko będę miał maksymalnie 13-14 tys. (ale wolałbym wydać ok 2 tys. mniej)
- nadwozie: hatchback
- silnik: żwawa benzyna dobrze znosząca LPG, bo planuję instalacje (to zależy od tego ile wydam na autko)
- stosunkowo bezawaryjny (wpływy do budżetu mam niestabilne, więc wolałbym uniknąć niespodziewanych wydatków)
- rejon: województwo śląskie (Pszczyna/BB)
- eksploatacja: 50/50
- wyposażenie: klima, el. szyby, centralny
Co do tej pory znalazłem:
- Astra G - wybór z rozsądku, całkiem świeża sylwetka i chyba dobrze znosi gaz
- Focus MK1 - sylwetka bardziej mi się podoba, dobre zawieszenie (jeżdżę MK1 kombi dosyć często - malina); o gazie skrajnie różne opinie wyczytałem - jak jest?
I to główni faworyci. Za 12k chyba coś ciekawego znajdę.
Oprócz tego:
- Audi A3 - ale tu jak przy Golfie IV ciężko będzie coś w dobrym stanie znaleźć
- Peugeot 307 - za dużo o nim jeszcze nie wiem - jak się prezentuje na tle moich wymagań?
- Corolla E12 - wiem, sporo droższa - ale przepiękna, bardzo niska awaryjność, jednak VVT-i chyba nie lubi gazu (oferty za 12-13k znalazłem - o taka np. [link do oferty na Allegro wygasł] - warto w ogóle się zainteresować czy 15k za tę piękność to minimum?)