Mercedes b180 no i każdy mechanik nie wie o co w nim chodzi

04 Lis 2010, 11:48

Już na prawdę nie wiem co mam zrobić, jeżdżę po tych mechanikach i kazdy tylko łape wystawia a nic nie potrafi zrobić...

A więc mój problem jest taki, że silnik skacze mi na obrotach gdy jest zimny, letni, na całkiem zimnym nie skacze i na całkiem ciepłym też nie;-) A to wszystko zachodzi podczas postaju np. na światłach. Może ktoś miał podobny problem?
mercedes b 180 2006r , 70k przebiegu, automatyczna skrzynia

Jeszcze mam 2 samochód i robi też fajne numery, Gdy jadę sobie ulicą i wrzucę go na wysokie obroty np. żeby kogoś wyprzedzić, wszystko fajnie itd. no ale gdy już spadnie z tych obrotów coś mu odbija i w ogóle nie chce jechać, tzn. nie ma siły, nie wbija na obroty, muszę na światłach go zgasić i ponownie odpalić i znowu jest ok do pewnego momentu.
mercedes a 170 2000r ,120k przebiegu, automatyczna skrzynia
Viper19
Nowicjusz

Miejscowość: Wejherowo

04 Lis 2010, 14:17

Wiem tylko,że Mercedesy miewają problemy z wiązką elektryczną,wtedy tak właśnie się dzieje,nie wyreguluje obrotów i sobie skaczą, jak kangury gonione przez aborygena z dzidą!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

04 Lis 2010, 16:40

Może ktoś jeszcze coś wie? Prosiłbym o pomoc
Viper19
Nowicjusz

Miejscowość: Wejherowo

05 Lis 2010, 07:07

Viper,jeździsz po mechanikach, ale być może oni nie mają odpowiedniego sprzętu diagnostycznego,musisz jechać do ASO MB i podpiąć autko pod kompa.Naturalnie tutaj bym tego nie podejrzewał ,ale z własnego doświadczenia wiem,że w moim aucie wystarczy tylko by w skrzyni biegów(automat) brakowało pół litra oleju i już mam problem z obrotami,co prawda silnikiem nie rzuca ale gdy stoję w korku obroty silnika podchodzą do góry tak, jakbym naciskał pedał gazu.Bardzo trudno jest dać jednoznaczną odpowiedź,gdyż przyczyn może być wiele.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MORPHOZ - łączność i sztuczna inteligencja
    Na kierowcę i pasażerów Renault MORPHOZ czeka komfortowe i przestronne wnętrze LIVINGSPACE, przypominające prawdziwy salon. Siedząc wygodnie, każdy w swoim fotelu, kierowca i pasażerowie są dopieszczani przez sztuczną ...
    Porządne opony to klucz do bezpiecznych wyjazdów
    W okresie świąteczno-noworocznym i ferii zimowych, gdy setki tysięcy z nas wyrusza na zasłużony wypoczynek, należy pamiętać o kluczowych kwestiach związanych z bezpieczeństwem na drodze. Według badań aż 70% Polaków ...