Mercedes Benc E Klasa---szum z głośników

04 Maj 2016, 12:17

Witam.Jestem pierwszy raz na tym forum i prosiłbym o pomoc.W aucie mojego taty ,,Mercedes Benz E klasa Diesel 2.7 177 KM z 2003 roku". Gdy włączone jest radio np. na eska ,wtedy nic nie szumi,wszystko ładnie jest (bass mocny,nic nie szumi),lecz gdy włączy się w radiu kasetę adapter podłączoną do mp3 San Disk Sansa w głośnikach piszczy.Myślimy z tatą że to problem kasety adaptera lub mp3. Na pewno to nie wina głośników,tak jak wyżej wspomniałem,gdy leci np. eska nie ma żadnych szumów,leci ładny bass.

Na początku jest włączone radio (nie słychać żadnego szumu oraz idzie ładny bass). Po włączeniu kasety pojawia się szum.
promek123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 05 1991
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Mercedes Benz E klasa 2.7
Silnik: Diesel 177 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

04 Maj 2016, 20:38

I po co tyle niepotrzebnych postów? Sprawa jest prosta - przyczyna leży albo w głośnikach, albo w pliku mp3, albo w adapterze. Głośniki odpadają, więc albo plik mp3 albo adapter. Puśc ten plik na innym odtwarzaczu i będziesz wiedział w czym jest problem. jednak ja obstawiam ten adapter - takie cuda są zazwyczaj do niczego. Lepiej kupić radio które odtwarza mp3 - są niedrogie i mają sloty na karty pamięci.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Maj 2016, 17:40

Wczoraj znalazłem zwykłą kasetę z piosenkami z 2014 roku i włączyłem ją.Wszystko grało dobrze.Jednak to wina adaptera,ale czy macie jakiś pomysł jak to naprawić?
promek123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 05 1991
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Mercedes Benz E klasa 2.7
Silnik: Diesel 177 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

05 Maj 2016, 18:45

Mam atki jeden pomysł - daj se spokój z tymi wynalazkami i kup sobie poprostu normalne radio na płyty i z USB. Kosztują niewiele a masz spokój i nie masz żadnego druciarstwa w aucie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

20-tysięczny egzemplarz Audi R8
    Zwieńczeniem sześciu lat precyzyjnej pracy jest wspaniała uroczystość. Z taśmy produkcyjnej fabryki Audi w Neckarsulm, zjechał 20-tysięczny egzemplarz Audi R8. To Audi R8 GT Spyder o mocy 560 KM, w kolorze Sphärenblau. ...