Mercedes-Benz C-Class AMG - czy koszty eksploatacji są wysokie?

12 Gru 2019, 10:23

Witam
Chciałbym kupić Mercedes-Benz C-Class AMG 2016 rok - przebieg 30 tyś potwierdzony przez ASO.
Samochodem chciałbym pojeździć 4-5 lat. Moje pytanie to jakich jakich ewentualnych kosztów eksploatacji takiego modelu mogę się spodziewać. Chodzi mi o ceny serwisu, wymiany części - jak to wygląda w stosunku do innych marek tego segmentu.
Dziękuje za pomoc
Kerryman79
Obserwowany

12 Gru 2019, 10:40

Przy takim przebiegu raczej nic nie powinno się przez te najbliższe lata wydarzyć. Jednak wszystkie samochody w wersji sportowej która jest wykonywane przez Tunera współpracującego z daną marką będą droższe w eksploatacji. Z takich elementów droższych które prawdopodobnie będziesz musiał wymienić to będą tarcze, klocki, pewnie opony są niskoprofilowe i dosyć sporej średnicy a to też duży koszt. Inne marki w podobnej wersji na pewno nie będą tańsze w serwisie :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

29 Cze 2020, 10:05

Pewnie w najbliższym czasie nie czekają Cię jakieś większe naprawy, jeśli jeździsz normalnie :) Raczej wymiana klocków, tarcz, oleju, filtrów itd. Co do cen no to już zależy gdzie będą wykonywane serwisy. Ja korzystam z aso .................i jak na razie nie mam podstaw do narzekania na ogromne koszty eksploatacyjne, które nie są do udźwignięcia. Pozdrawiam i szerokiej drogi :)
Ostatnio edytowany przez mike, 29 Cze 2020, 12:20, edytowano w sumie 1 raz
Powód: reklama
Robik45
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Opel Astra Sedan z Gliwic
    20 sierpnia 2012 o 6:00 rano, z taśmy produkcyjnej zakładu Opla w Gliwicach zjechała pierwsza Astra Sedan, dając tym samym początek seryjnej produkcji piątego z modeli wytwarzanych obecnie w zakładzie. Elegancki sedan, w ...
    7 premier Toyoty namieszało na rynku w 2019 roku
    Rok 2019 był dla Toyoty rokiem siedmiu premier. Japońska marka wprowadziła na rynek nowe auta różnych segmentów - kompaktową Corollę w trzech wersjach nadwozia, sportowe coupé GR Supra, SUV-a RAV4, sporego ...