https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=182881789
Teraz tak, czy taki samochód, szczególnie diesel będzie dla mnie? Używany będzie dość sporadycznie, raz-dwa na tydzień po 10-15km, czasem jakaś dłuższa wycieczka 100-200km z raz w miesiącu plus wyjazdy do Polski 2-3 razy w roku. Czy samochód będzie ok się sprawował jak nie będzie dużo używany? Ogólnie wziąłbym jakąś małą "popierdółkę" ale chcę mieć komfort jazdy do Polski w miarę ok. W Polsce teść ma W202 i jest nie do zajechania dlatego pomyślalem nad zakupem tego W203. Sytuacja mi się może zmienić i może będę musiał dojezdzać do pracy ale na chwilę obecną nie przewiduje.
Mechanikiem nie jestem, byłem go oglądać, rdzy nie widać, ma zrobiony spód cały antykorozyjnie, tylna klapa była wymieniana i drzwi robione. Sporo w silniku jest nowych części bo gość robił go pod siebie i mi pokazywał faktury, świece, fajki, przewody, amortyzatory, klocki, tarcze, zaciski no i tam sporo w silniku rzeczy których nie umiem wymienić

Jedynie co znalazłem to na masce w rogu jest trochę spurchlałe ale twarde, na szybie przedniej są 2 klejone odpryski okolo 5mm, osłona szklana halogenu jest zbita i jedna lampa przednia jest przykręcona na dodatkową śrubę bo uchwyt jest pęknięty ale wygląda ok. Stoi obecnie na zimowych 16stkach alu według niego bo mu się miękko jeździ ale z tego co widziałem to kapcie na 18stkach do wyrzucenia, a pewnie tanie nie są więc trzeba się liczyć.
Wiem że długi post, ale dacie jakąś radę? Po pierwsze co jeszcze w nim sprawdzić i czy taki samochód nadaje się do mojego użytkowania?