Mercedes-Benz Klasa A W168 1.7 115KM 2005r. LPG???

22 Sie 2018, 07:23

Witajcie,

polećcie mi jakąś instalację gazową do auta jak w temacie, ceny paliw szaleją i już czas coś z tym zrobić... autko mam zachowane w świetnym stanie bo kupione od starszego Pana, który jeździł nim tylko od wielkiego dzwonu :) co możecie mi polecić?
Dzięki za odpowiedzi :)
Pozdrawiam
Jarooo86
Obserwowany

22 Sie 2018, 17:51

To co monterowi pasuje chociaż warto zwrócić uwagę na długość gwarancji na sterownik od gazu niektóre firmy dają nawet 5 lat gwaranci co jest dużym plusem. Warto też zasugerować moterowi że zależy nam na wtryskiwaczach gazowych z górnej półki takie jak hercules czy baracuda. Warto aby się przyłożyć przy montażu instalacji bo A klasa nie jest "łatwym" autem do zamontowania z racji małej ilości miejsca w komorze silnika.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

31 Sie 2018, 09:40

Tak, jak kolega pisze, najlepiej zacznij od montera, bo on odgrywa tutaj pierwsze miejsce... Co do samej instalacji to wybór masz spory.. Ja bym poszedł w brc, mają kompletne instalki, natomiast wymagają konkretnego montera. 2 lata gwarancji bez limitów.
Pyreks
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Fiat Punto
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryczna jazda bez ładowania z gniazdka
    Brytyjski oddział jednej z wiodących marek zaprosił swoich klientów do przeprowadzenia szeroko zakrojonego testu samochodów hybrydowych. Okazało się, że samochody hybrydowe poruszały się na samym silniku elektrycznym ...