Mercedes clk w208 warto by to kupić ?

05 Maj 2019, 23:16

Zastanawiam się czy opłacało by się tam jechać po to auto, z zewnątrz wygląda całkiem ok

[link do mobile.de wygasł]
sk911
Nowicjusz

06 Maj 2019, 08:22

sk911 napisał(a):astanawiam się czy opłacało by się tam jechać po to auto, z zewnątrz wygląda

Co to znaczy opłacało się ?
Na handel zapomnij a dla siebie hmmm 10k włożysz i masz fajne auto no i plus rdza kwestia ile jest do zrobienia. Zapomniałem o transporcie i papierach licz cienkim ołówkiem 3,5k :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

06 Maj 2019, 11:55

Auto dla mnie, z zewnątrz nie wygląda aby miało rdzę, a nawet wygląda na zadbane, ale to tylko moja opinia.Wiem ile kosztuje akcyza za taki silnik, całość papierologi tak jak mówisz z 3,5k, transport auta lawetą to 2-2.5k, re powrót na kołach to może i ciut taniej.Niestety nie mam jak sprawdzić tego auta czy opłaca się tam w ogóle jechać
sk911
Nowicjusz

06 Maj 2019, 12:05

sk911 napisał(a):Niestety nie mam jak sprawdzić tego auta czy opłaca się tam w ogóle jechać

Niestety tak jest urok kupowania zagramanicą...jak zadzwonisz to i tak będzie "ales gut" :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

06 Maj 2019, 12:14

A znasz może kogoś kto się zna na sprowadzaniu aut z Niemiec ? Jakaś firma zauufana albo ktoś prywatny
sk911
Nowicjusz

22 Paź 2019, 14:33

Ja zawsze najpierw sprawdzam auto w ASO, inaczej można się czasem naciąć. Kupowałem akurat model CLK W208 niespełna miesiąc temu i chętnie się wypowiem o tym modelu mercedesa. Ja akurat kupowałem w Polsce, blisko Poznania, auto sprawdzane w ASO w Duda Cars, na szczęście nie było z nim większych problemów i za cenę jaką dałem za tego merca to był to dobry interes. Rocznik 1998, wiadomo sprzedawca próbował na początku trochę zdzierać ze mnie, ale po dłuższych negocjacjach utargowałem korzystną cenę 15 tys.
karko
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sprawdź, czy poprawnie otwierasz drzwi do samochodu!
    Rozpoczął się sezon rowerowy. Kierowcy powinni zwrócić szczególną uwagę na bezpieczeństwo rowerzystów nie tylko podczas jazdy, lecz także przy wysiadaniu z samochodu. W tym celu warto opanować holenderską ...
    Bezpieczna jazda w nocy
    Jazda w nocy poza obszarem zabudowanym jest bardziej niebezpieczna i trudniejsza niż za dnia. Podstawowym powodem jest ograniczony zasięg widzenia drogi, przeszkód oraz innych uczestników ruchu drogowego. "W ...

02 Lis 2019, 19:03

Te Mercedesy tak gniją,że hej,trafić zdrowy egzemplarz to Cud.Mercedesy kupuje się albo nowe w salonie,albo wcale,dlaczego? Trzeba kupić by się przekonać dlaczego,no chyba,że ktoś jest przygotowany na to,że może od razu w auto włożyć tyle ile za nie zapłacił.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)