Mercedes clk w209 jaki diesel

26 Mar 2023, 19:42

Witam wszystkich, planuje kupić Mercedesa clk w209 tylko i wyłącznie diesel i w automacie ale nwm który silnik jest najmniej awaryjny. Zależy mi na oszczędności i małym spalaniu, słyszałem że 3.0d spali mniej w trasie niż 2.2d ale opinie o skrzyni 7g tronic nie zachęcają i czytałem że to bardzo awaryjna skrzynia? Proszę was o pomoc w wyborze silnika diesla :D
Boxterhald
Obserwowany

06 Maj 2023, 08:09

Kolego,w tm moelu wszystkie diesle są OK,tzn.były,bo musisz wiedzieć,ze auta zdrowego z akceptowalnym przebiegiem nie kupisz tanio,nawet drogo nie kupisz,za to b.drogo tak,wtedy kupisz,jedynie opłaca sie ta ostatnia opcja,inaczej może okazac się,że kupisz tanio,bardzo tanio,a nawet bardzo,bardzo tanio Mercedesa,który w rezultacie moze okazać się po trzykroć bardzo drogi,Mercedsy tak mają,dlatego ja wybrałem tę ostatnią opcję z tych pierwszych,czyli zapłaciłem trzy krotność średniej ceny na rynku,i jak na tym wyszedłem?! Okazuje się,że dzięki takiemu podejsciu kupiłem auto wyjątkowo tanio.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

30 Sie 2023, 13:33

Generalnie silnik 2,2 l jest malo awaryjny i robi naprawde duze przebiegi.

:wink:

.
AndySL
Początkujący

Zdjęcia: 3
Paliwo: Inne

30 Sie 2023, 17:07

Jeśli szukasz silnika diesla, który jest stosunkowo niezawodny w modelu CLK W209, warto rozważyć jednostki z serii 220 CDI OM646 lub 320 CDI OM642, które znane są z trwałości i raczej nie ma z nimi większych problemów.
Andy33
Początkujący