Mercedes do max 65 tyś

23 Gru 2019, 15:19

Cześć,

Bardzo podobają mi się Mercedesy, dlatego chciałbym jakiegoś kupić. Wstępne rozeznanie mam, jednak napewno jest tutaj wielu miłośników tej marki oraz osób, które znają poszczególne modele i ich wady i zalety.

A więc tak
- budżet do 65000 (może być też coś tańszego np. starszy rocznik ale w full opcji)
- preferuje raczej spokojną jazdę i zależy mi na komforcie
- w miarę bezawaryjny
- akceptowalne koszty napraw oczywiście wiem, że to marka premium i swoje trzeba zapłacić
- 60 % trasa / 40 miasto
- sedan/coupe
- chciałbym wyhaczyć jakiś zadbany egzemplarz

Podobają mi się CLK W209 Coupe, Klasa C W204 Coupe, Klasa E W212 Coupe (tutaj chyba za mały budżet) , Klasa E W211 oczywiście w grę wchodzą wszystkie sedany oraz coupe :)

Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi
kasyhai994
Nowicjusz

Auto: Lantra
Paliwo: Benzyna + LPG

23 Gru 2019, 17:11

Możesz sobie kupić jakąś grubą wersję w209 wiedząc że cena szybko nie spadnie lub wziąć nowszy w204 z np dieslem 2.2 i co do benzyn to masz tam bezpieczny 1.8 bez doładowania i znany 1.8 z kompresorem ale nie ma tego silnika w coupe, w coupe masz silniki z turbo a ja ich nie znam więc się nie wypowiem.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ryzykowne rozmowy podczas jazdy
    Rozmowa przez telefon, pisanie SMS-ów podczas jazdy czy manipulowanie przy innych urządzeniach elektronicznych sprzyja dekoncentracji i roztargnieniu kierowców. Kiedy kierowca pisze SMS-a w trakcie jazdy, ryzyko ...