Mercedes E klasa W211 Proszę o rade

09 Gru 2007, 11:23

Jestem taksówkarzem i mam zamiar zmienic auto. Myślę o 3-4 letnim mercedesie klasy e. Tylko nurtuje mnie jedno pytanie czy nie jest to samochod awaryjny, bo nasluchalem sie opini, ze jak ma sie takiego mercedesa to czesta są problemy z elektronika i wizyty w serwisach to codziennosc... Czy to jest prawda cz yto mit ??? Prosze o rade - najlepiej kogoś kto posiada takiego mercedesa...

Dodam jeszcze, ze interesuje mnie 2,0 lub 2,2 CDI.

Z góry dziekuje :)
wochel
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

09 Gru 2007, 11:29

[link do Onet wygasł]

Polecam :wink: tu dowiesz sie ciekawych zeczy
333333
Nowicjusz

09 Gru 2007, 21:23

Auto super komfortowe, zastanawialem sie nad poprzednia E-klasa... ale w koncu zdecydowalem sie na BMW E39. Z awaryjnoscia poprzedniej E-klasy bylo chyba nieco problemow, wydaje sie, ze ostatnio Mercedes przycisnal i zabral sie za poprawe jakosci. W gruncie rzeczy, jak trafisz na zadbany egzemplarz to przejezdzisz lata...
We are what we think
All that we are arises from our thoughts
elijah
Nowicjusz

09 Gru 2007, 21:25

PS. A nie myslales nad Toyota Avensis albo Honda Accord? Super niezawodne auta, nowa Avensis jest fantastyczna, recenzencji rozplywaja sie nad zaletami. Z kolei nowego Accorda mial moj kolega - przez 18 miesiecy w zasadzie standardowe przeglady + dolewanie paliwa. Honda rozbraja jesli chodzi o niezawodnosc.
We are what we think
elijah
Nowicjusz

11 Gru 2007, 15:26

Mimo wszystko jakoś japońskie auta mnie nie przekonuja...

Ale dzieki bardzo :)

Jednak chyba zrezygnuje z tego mesia bo to ma pełno elektroniki i czasem tez lubi sie zepsuc... MOze i zadko, ale jak juz pojdzie to trzepnie mi nieźle po kieszeni. A to ma być auto na taksówke i zarabiac... Dobrze by było aby było dobrze ;p ale ja biore kredyt i wtedy bylaby masakra jakbym mial wylozy zalozmy z 4-5 tys na naprawe... Bo i takie anomalia sie zdazana... No nic, ale dzieki bardzo...

P.S. Zastanawiam sie jeszcze nawet nad Vectra C z 2003 roku...

2,0 DTI... Słyszałem wiele pochelbnych opinie na jej temat no i na dodatek moj kuzyn jeździ nia juz 4 lata i 0 awarii...

Jak coś uda mi sie kupic to tu zajrze... JEszcze raz DZIĘKI !!! :)
wochel
Nowicjusz

11 Gru 2007, 23:11

Witam serdecznie wszystkich na forum. Od paru dni stałemsie szczesliwym posiadaczem W-211. Mam pytanko czy ktos z Was posiada ten model z pneumatyka ?? Poszukuje rowniez instrukcji obslugi do tego modelu bo niestety posiadam tylko w jezyku niemieckim. Czekam na jakies odpowiedzi z chcecia sie powymieniam informacjami.
borysW211
Nowicjusz

Miejscowość: ELBLĄG
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai i30 nowej generacji w wersji 3-drzwiowej
    Hyundai zaprezentował pierwsze zdjęcia nowego modelu i30 w wersji 3-drzwiowej, którego oficjalna premiera będzie miała miejsce 27 września, podczas targów motoryzacyjnych w Paryżu. 3-drzwiowa wersja i30 jest ...
    Jazda po mokrej nawierzchni - poślizg pod kontrolą
    Jazda po mokrej nawierzchni wymaga od kierowców więcej ostrożności i umiejętności. Jednym z największych niebezpieczeństw w takich okolicznościach jest akwaplanacja, czyli poślizg wodny. Co sprzyja akwaplanacji? Zły ...

13 Gru 2007, 22:05

Nie chce Cię martwić... Ale jestem na etapie kupna W211 i wlasnie 3 dni temu byłem w serwisie mercedesa... Jak sie okazało pracuje tam moj znajomy i na polskie drogi mimo ze airmatic jest to komfortowe zawieszenie to stanowczo odradza... Bo polskie dziury lubia to zawieszenie psuć... MOze być tak, ze przejedziesz na tym 20 tys. a moze byc i ze 100... Ale mowil, ze wymiana jednego amorka pneumatycznego to wydatek około 5000 zł
wochel
Nowicjusz

15 Gru 2007, 22:42

No zobaczymy jak to bedzie z tą pneumatyka, narazie samochod ma przejachane 77 tys. Ja nim zrobilem 2 tys. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. A jaki chcesz motor kupic ??
borysW211
Nowicjusz

16 Gru 2007, 23:32

Airmatic jest jako opcja w W211 wiec sprawdz, jakie zawieszenie posiadasz.

Inna sprawa: 5000 zł za amortyzator? Bez przesady, do S-klasy mozna bez problemu kupic ponizej 3000 pln. No tanio nie jest, ale za to dostajesz komfort jakiego nigdzie nie uswiadczysz...
We are what we think
elijah
Nowicjusz

18 Gru 2007, 16:08

Witam, tez mi sie wydaje ze 5 tysiecy to przesada, samochod ma przejechane 78 tys w tym 2 po polskich drogach. A nie wiesz moze gdzie dostane instrukcje obslugi do W 211 ??? Mam kurcze problem z komputerem pokladowym i przydalo by sie poczytac co nie co :). Pozdrawiam i dzieki za odp.
borysW211
Nowicjusz

23 Gru 2007, 17:29

moja firma myślała nad nowa E classą i wiem że,Opcja airmatic kosztuje 10 tys. więc amorek nie będzie kosztował więcej niż 2,5 tys jeden.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

22 Sty 2010, 18:41

Proszę o radę; w w211 awangarda z 2003 roku 2,7 cdi chciałbym wymienic fotel kierowcy na wentylowany (z masażem) czy jest taka możliwośc i kto to w kraju może to zrobic. jeżeli kto ma wiedzę na ten temat proszę o podpowiedż, autko sprawuje się świetnie i wymieniac tylko z powodu siedzenia :?: w serwisie nie bardzo wiedzą.
EEwa58
Nowicjusz

Miejscowość: koszalin

20 Sie 2013, 15:30

Jeżdżę mercedesem e klasą, W211,silnik 2.2 Diesel, przebieg niecałe 160 tys km 2004 rok , stanowczo odradzam ci to auto, przejechałem nim niecałe 13 tys km, serwis codzienność , wiecznie jakaś awaria wiecznie jakaś usterka, za dużo z tym autem sie działo, wcześniej miałem Alfe romeo auto też pechowo trafiłem to wymieniłem na tę e klasę , dużo ludzi mi właśnie mówiło jakie to auto jest awaryjne że elektryka w nim siada że to że tamto dlatego chyba takie tanie , myślałem że troche przesadzają a dziś żałuje tej decyzji to nie te mercedesy co kiedyś mój kolega ma takiego samego tylko o rok starszego i praktycznie te same ustreki jak nie to, to co innego, aktualnie myśle nad kupnem audi bądź bmw :no:
Alek40xd
Obserwowany

Auto: merc