Mercedes C32 AMG

28 Wrz 2013, 15:24

Witam wszystkich.
Zastanawiam się właśnie nad zakupem takiego modelu C32 AMG.
Może powiecie koledzy na co tam szczególnie zwrócić uwagę.
Na oku mam ten model:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Co o nim myślicie?? Jedyne czego nie widzę to niema nawigacji.
Pozdrawiam
Manius87
Nowicjusz

Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: BMW E46
Silnik: 3.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

29 Wrz 2013, 10:38

C32 amg bardzo fajne auto, nie ma jakis specjalnych bolączek mogą być problemy z elektromechaniką ale w związku z wiekowością autka nie będzie super drogo.
Dosyć łatwo można mu dołożyć 50KM i juz jest prawdziwy soft killer. Skrzynka daje radę, nie ma z nią problemów. Spalalnie jak na warita przyzwoite sądzę że się wyrobisz w 13l podobno przyjmuje LPG. Jedzie tak samo jak c55 tylko bez dźwięku V8.
Ogólnie jest ok.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota

29 Wrz 2013, 14:03

W tym aucie spalanie jest kwestią strasznie różną. 13l to tak w emeryckim tempie po mieście. Jednak nikt nie kupuje samochodu z takim serduchem do wolnej jazdy także cyferki na pewno pójdą w górę.

I niestety j.w elektryka wariuje, czasem dość poważnie o czym wiele tematów na forach.
DauK
Początkujący

Prawo jazdy: 08 01 2005
Auto: BMW e92
Silnik: 335i
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

29 Wrz 2013, 14:12

DauK napisał(a):W tym aucie spalanie jest kwestią strasznie różną. 13l to tak w emeryckim tempie po mieście.

Mówie o normalnym jechaniu a nie upalaniu bo to już później przeliczamy na motogodziny :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

20 lat na podium – Toyota Camry w USA
    Toyota Camry, choć jest japońskim samochodem, bardzo silnie kojarzy się z Ameryką. Nie tylko dlatego, że jest sporym sedanem, czyli typem auta, które Amerykanie lubią najbardziej. Camry to absolutny amerykański bestseller, ...
    Bezpieczeństwo pieszego na drodze
    Według statystyk, w 2012 roku doszło do 10 309 wypadków z udziałem pieszych, w wypadkach tych zginęło 1 167 osób, a rannych zostało 9 945 osób. Wypadki z udziałem pieszych stanowią prawie 33% wszystkich ...