Mercedes ML 164 350

15 Sie 2022, 22:11

Witam-jak zamknąć ręcznie , bez użycia kluczyka i włączenia alarmu, tylną klapę bagażnika? Drzwi da się zamknąć od środka wciskając rygle -ale klapę można wtedy otworzyć. Przydaję się to , gdy zostawiamy auto np. na dłużej na parkingu. i nie chcemy włączyć alarmu. Pozdrawiam Paweł
Purple
Nowicjusz

08 Wrz 2022, 05:30

Nie sądzę by była taka możliwość.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

09 Wrz 2022, 09:09

Dzięki-tak myślałem.
Purple
Nowicjusz

09 Wrz 2022, 09:33

Myślę,że będzie tak samo jak w moim w210,czyli,w moim przypadku tylną klapę mogę otworzyć z kluczyka,otwiera bez odblokowywania rygli drzwi,gdybym jednak chciał otworzyć kluczem klapę bagażnika przy zaryglowanym wnętrzu,da się,ale wtedy zaczyna wyć alarm i by go dezaktywować muszę odryglować wnętrze kluczykiem i włożyć klucz w stacyjkę,tym kluczykiem,który stracił program mogłem odryglować wnętrze po jednym wciśnieciu,całe,tym drugim z kolei po jednym wciśnięciu otwiera mi tylko drzwi kierowcy,dopiero drugie wciśnięcie odblokowywuje mi resztę drzwi,widocznie już delikatnie inny program.Wychodzi na to,że ten problem w tym przypadku można rozwiązać tylko przez wpisanie do kluczyka odpowiedniego programu,jeśli taki jest w ogóle,to droga impreza,nie warto się w to pakować.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

09 Wrz 2022, 09:43

Dziękuję za info. Pozdrawiam
Purple
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...