Mercedes? Renault? Opel? Peugeot ? Volkswagen ?

28 Wrz 2010, 22:19

Witam!
Poszukuje samochodu dostawczego do 3,5t... od roku 2006r. do 40 000 zł.Samochód będzie służył jako samochód kuriera,który dziennie będzie nawet robił 300km na Polskich drogach:)

Wacham się nad następującymi samochodami : Mercedes Sprinter, Opel Movano , Renault Master, Peugot Boxer , Volkswagen LT 35.

Kompletnie nie wiem co wybrać ponieważ nigdy nie miałem styczności z tymi samochodami więc postanowiłem poradzić się kogoś kto ma o tym pojęcie.
Chodzi mi o samochód tani w eksploatacji oraz jak najmniej awaryjny.Uśmiechnąłbym się bardzo gdyby nawet ktoś przy marce samochodu podał mi jednostkę napędową:) W szczególności proszę zwrócić uwagę na spalanie.

Jeśli ktoś by pomógł naprawdę był bym bardzo wdzięczny.
Ferbi_06
Nowicjusz

Miejscowość: woj.lubuskie

08 Paź 2010, 18:05

Kolego, Po pierwsze Opel Movano i Renault Master to praktycznie to samo:) A wracając do tematu to Mercedes Sprinter by się nadawał, ale musiałbyś trafić zadbany model bo jak kupisz paścia to częściej będzie stał w serwisie. Volkagen LT wogóle się moim zdaniem nie nadaje do kurierki. Polecam Renault Master w zabudowie blaszanej Pack Clim. Jeździłem takim w firmie kurierskiej i bardzo sobie chwaliłem. Peugeot Boxer też by się nadawał ale obecnie takim jeżdżę i jeśli chodzi o komfort jazdy oraz pracy to wybrałbym Renault Master.

Pozdrawiam.
............-----Shake Your Blood-----..............
sphinx1969
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko- Biała
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Prestiżowa nagroda dla lotniskowej strefy Lexusa
    W ubiegłym roku na brukselskim lotnisku powstało wyjątkowe miejsce - The Loft by Brussels Airlines and Lexus. Ta spokojna przystań dla strudzonych podróżnych otrzymała właśnie tytuł najlepszej lotniskowej strefy lounge ...