Mercedes S-klasa W220 czy BMW 7 E65

17 Lip 2008, 12:06

Witam!

Znów stoję przed wyborem samochodu. Chodzi o wybór pomiędzy Mercedesem W220 a BMW E65 z okolic 2001roku, w Mercu silnik byłby 3.2 CDI w BMW 3.0. Interesuje mnie głównie wysokość kosztów utrzymania, bezawaryjność a nie względy estetyczne czy indywidualne upodobania. Więc jeśli jest tu ktoś, kto coś w tym temacie wie, to proszę o infrormację.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
szalonygoral
Nowicjusz

17 Lip 2008, 13:11

Powiem krótko i na temat. TYLKO BMW jest lepsze, w nowych modelach mercedesa dzieją sie ostatnio cudy, zdarzają się wpadki, i opinia mercedesa jest ostro nadszarpnieta.
A BMW trzyma sie kupy, jest piękne i bezawatyjne....BMW jest najlepszą marką w tej chwili produkującą samochody (takie jest moje zdanie) :)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

17 Lip 2008, 14:20

miszarus napisał(a):Powiem krótko i na temat. TYLKO BMW jest lepsze, w nowych modelach mercedesa dzieją sie ostatnio cudy, zdarzają się wpadki, i opinia mercedesa jest ostro nadszarpnieta.
A BMW trzyma sie kupy, jest piękne i bezawatyjne....BMW jest najlepszą marką w tej chwili produkującą samochody (takie jest moje zdanie) :)

Dokładnie. Ostatnio Mercedes bardzo zszedł z poziomu. A i tak moim zdaniem BMW jest ładniejsze, dużo ładniejsze.
Rodri94

17 Lip 2008, 16:52

A myslales o Audi?? Cos takiego np [link do oferty na Allegro wygasł]
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Straszewo

17 Lip 2008, 17:01

ja bym z tych co proponowałeś brałbym BMW ale najlepszym wyborem byłoby audi takie jest moje zdanie jest ono najładniejsze z wszystkich wymienionych aut
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai i30 - kompaktowy hatchback do miasta
    Najbardziej ekonomicznym silnikiem, z jakim możemy zakupić Hyundaia i30 jest wysokoprężna jednostka 1.6 CRDI DPF o mocy 95 KM. Ten silnik jest jednak dostępny wyłącznie z manualną skrzynią biegów. Aby zdobyć wersję ...