Mercedes sprinter 208d problem z migaczem

01 Gru 2007, 19:16

mam problem z świecącym prawym migaczem który i tak nie mruga,pozatym robi się choinka
geno94
Nowicjusz

• 02 Gru 2007, 12:25

Jezeli nie mruga prawy kierunek(mam na myśli przód i tył),to uszkodzenie jest po stronie albo włącznika kierunków,albo po stronie przerywacza(jak się nie mylę jest tam urządzenie mikroprocesorowe) lub poprostu uszkodzone przewody.
    A co do choinki - co masz na myśli?Jeżeli np. przy włączeniu kierunków włączają ci się np. stopy,cofania itp. to prawdopodobnie jest brak lub jest słaba masa na którejś z lamp.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

02 Gru 2007, 15:17

Dzięki.Ale problem jest większy.Przełączniki oraz przekażnik Ok.Po włączeniu kierunku włączają się wycieraczki,przy załączonej stacyjce świecą światła.A co do choinki to po załączeniu świateł palą się kontrolki w liczniku.
    geno94
    Nowicjusz

02 Gru 2007, 16:22

Kieruje mnie to problem z włącznikiem zespolonym lub z wiązką przewodów tego włącznika.Co do świateł po włączeniu stacyjki,to sprawdz włącznik tych świateł,czy nie ma zwarciaCo do kontrolek - to może być problem z masą.Wskazywałoby to na kontrolki,które są włączane masą.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000