Mercedes sprinter 313 2009r czy warto kupić

20 Cze 2023, 08:43

Witam, od pewnego czasu rozglądam się za sprinterem i mam okazję kupić 313 z 2009r 129km z przebiegiem 400.000 km. I teraz do sedna, problem polega na tym że czytałem już przeróżne forum i połowa osób pisze że nie ma sensu kupować tego modelu ponieważ często coś jest do zrobienia, psuję się elektronika itp. a druga połowa, że poleca. Proszę o sensowne odpowiedzi, czy warto czy może jednak coś innego, brałem też pod uwagę boxera, Ducato, jumpera. W wersji silnikowej (2.3/3.0)
Przemko39
Obserwowany

20 Cze 2023, 09:57

Nie szukaj co ludzie piszą tylko jak wygląda konkretny egzemplarz. Kilkunastoletnie dostawczaki które mają takie przebiegi (a skoro do jeździł do 400k to chyba jakoś działa) i przewiozły w swoim życiu tysiące ton ładunku mogą mieć o wiele poważniejsze problemy niż "elektronika".
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Co potrafią skrzynie biegów? Ręczna czy automatyczna?
    Wytworzenie momentu napędowego to dopiero połowa sukcesu samochodu – moment ten trzeba jeszcze przenieść na koła. By odbywało się to efektywnie i komfortowo, ŠKODA opracowała szeroką ofertę układów napędowych ...