Witam mam problem z mercedesem sprinterem 906 519cdi 3.0 v6 z 2010 roku ,od zakupu jest w trybie awaryjnym , w samochodzie została zregenerowana turbina wraz z aktuatorem oraz został wymieniony przepływomierz ale bez rezultatu nadal wyswietla bledy , 108c, 108d , oraz P101 - przeplywomierz nieprawidłowy sygnał , tych dwuch nie moge rozkodowac , bledy byly sprawdzane przez obd nie mam dostepu do sd, po usunieciu nadal sie pojawiaja
Przyjrzyj się nastawnikowi turbiny czy wszystkie złącza są tam w dobrym stanie? Błędy o których piszesz błąd 108c i błąd 108d z tego co wiem będą pewnie z nim związane (komunikacją z nim). Jak byś miał drugi na podmianę mógłbyś sprawdzić czy błędy znikną po wykasowaniu. Może być też tak że twoje urządzenie/skaner nie radzi sobie z komunikacją na tej linii i wywala takie błędy.
Wynajem długoterminowy vs. leasing – co się bardziej opłaca? Leasing czy wynajem długoterminowy? To pytanie zadaje sobie coraz więcej osób szukających wygodnego sposobu na korzystanie z auta bez konieczności jego zakupu. Sprawdź, które rozwiązanie będzie bardziej opłacalne ...
Bezpieczny rowerzysta - 5 zasad które warto znać Z roku na rok na naszych ulicach przybywa rowerzystów. Tylko w 2013 roku w Polsce sprzedano 1,28 mln rowerów, a tendencja jest rosnąca. Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad (GDDKiA) szacowała ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.