kamilpete napisał(a):Nie chodzi mi o to za ile kupie bo to kwestia indywidualna lecz o całokształt auta
W związku z tym że troszku interesuje się takimi autami to ogólnie odradziłbym Ci zakup MB w211 w tej kasie. Ponieważ nawet jak wyrwiesz coś zdatnego do jazdy to i tak masz mega prawdopodobieństwo że czeka Cię najpierw serwis a potem naprawy... a prawda jest taka że to auto w opcji bida traci max na wartości i każdy pieniążek wydany na serwis/naprawy jest wywalony do śmieci bo i tak później nikt Ci nie zapłaci.
Więc całość historii jak sobie podliczysz to wyjdzie konkretna sumka nijak się mająca do tego co zyskujesz z używania w211 bida edyszyn.
A co do
959 generalnie ręce opadają więc potraktuj jego wypowiedzi jak tu nasz miejscowy folklor
Żeby nie być gołosłowny to wkleję Ci kilka testerów poglądowych możliwości tego Pana które też dotyczą Twojego auta.
959 napisał(a):Jak kupisz kompresor to bedziesz robil rozrzad za 5k
To jest stwierdzenie dotyczące Twojego auta... natomiast ja Panu
959 zawsze wyłuszczałem cenę rozrządu z robotą w w208 V8 no ale wtedy nasz forumowy znawca MB twierdził ze jest tanio i przyjemnie tak jak w linku poniżej.
Czyli w 1,8 kopr. rozrząd 5k a V8 5razy taniej
959 napisał(a):Trwałe łańuchy to sa w 6cylindrowych motorach(tam predzej silnik sie skonczy, niz lancuch padnie), w m113 powinno sie go wymienic co 200kkm...
Jesli dobrze pamietam, to lancuch po znizkach kosztuje okolo 600zl w aso
A teraz poniżej wklejam Ci link dotyczący amnezji czyli jak napisałem o problemie rozrządów to Pan
959 zapomniał o jego istnieniu ba nawet konsultował to kierownikiem MB który to potwierdził a to że aż huczy od problemów rozrządowych wielu jednostek to hmmm szczegół. Więc w linku wyżej stwierdza że powinno się go wymieniać a do tego jest tani a w linku niżej tematu nie ma.
959 napisał(a):Daj jakies zrodla na temat tych lancuchow, bo rozmawialem o tym z uzytkownikiem m113, ma 260kkm i pierwsze slyszy o takich rewelacjach.
Podsumujmy
959 w 1,8kompr. rozrząd 5k w m113 czyli V8 600zł taki lajcik... a sam problem raz jest a raz go nie ma... więc jak jest...?????
p.s.
Szanowny autorze
musisz dozbierać na jakąś fajną wersje w211 bo wybór bida edyszyn ma oznacza koszty nie współmierne do efektóóóów