Mercedes w124 - opinie

14 Maj 2011, 12:07

Jak już mówiłem...mogę z czystym sumieniem polecić 2,9TD. Mam już dwa w rodzinie, obydwa 1997r. i obydwa elegance i kombi. Rewelacja...spalanie na trasie 6,5l bez żadnego problemu...w mieście 8l - 10l trzeba liczyć - cudów nie ma...
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

17 Maj 2011, 18:34

Mam mercedesa 124 230TE r.1992już trzeci rok,benzyna +LPG,jestem zadowolony innego jak mercedes już nie chcę,cały czas cieszę się jazdą,pozdrawiam posiadaczy mercedesa!
stanrat
Stanrat
Nowicjusz

Miejscowość: Brodnica Śremska

04 Cze 2011, 00:39

Witam, mam na oku Mercedesa 124 93' 2.2 w automacie, jakies poważniejsze usterki zbiera z tym motorem ? Na co zwrócić uwagę najbardziej ?
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Wrz 2011, 19:07

generalnie na wszystko jak to przy zakupie kazdej używki:). Ja niestety do swojego musiałem troche włożyć zanim postawilem go na nogi. Najpierw silniczek do przeglądu, póxniej lekko elekryka zaczęła szwankowac, a na końcu posypały mi sie amortyzaroy (tam są NIVO). Elekryke ogarniam wiec sam sobie poradzilem, ale juz silnikiem i amorytzorami nie dałem rady. Kupel ma zaprzyjaźniony zakład Nagengast w Gdańsku, ktory chyba jako nieliczny naprawia NIVO do W124. Zrobili to na cacy w terminie, że autko śmiga do dziś. Więc jak będziesz kupował to zwróć też uwagę na amortyzatory - te auta mogą zjeździć dużo km ale wiesz...nic nie jest wieczne:)
preecos
Nowicjusz

Auto: Merdeces W124

14 Paź 2011, 13:21

To są piękne samochody Maja coś w sobie !! i sa naprawde nie do zajechania silniki maja tak mocne żę można nimi zrobić naprawdę bardzo dużo km są to samochody z klasą dla ludzi z klasą bardzo dużo ludzi chiało by mieć taki samochód. moim zdaniem warto zakupić ten samochód napewno da nam dużo szcześcia.
kredek2222
Nowicjusz

Auto: BMW M6 507km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Test Volvo V90 2018r. D4 190KM Inscription
    Udostępniono mi, w celu przetestowania, Volvo V90 z 2018 r. Samochód ten był w bogatej wersji wyposażenia Inscription oraz posiadał kilka istotnych dodatków. Atutem był dwulitrowy, czterocylindrowy silnik diesla, ...
    Volkswagen Amarok 4MOTION
    Amarok jest najmłodszym modelem marki Volkswagen Samochody Użytkowe. Jego produkcja rozpoczęła się w 2010 roku w Argentynie, od maja 2012 roku samochód powstaje także w fabryce Volkswagena w Hanowerze. Dla Amaroka ...